Miten ostaa bitcoineja vuonna 2022? – Aloittelijan opas

Kaikkein tunnetuin kryptovaluutta bitcoin on ollut monien huulilla etenkin viimeisen muutaman vuoden ajan. Miksi? Koska sen arvo on noussut viime aikoina hurjasti.

Yhä useampi ihminen onkin tämän johdosta kiinnostunut bitcoinista yhä enemmän. Monet näkevät sen tulevaisuuden valuuttana ja kryptomarkkinoiden kultana, johon sijoittaminen on ehdottomasti kannattavaa.

Miten bitcoinia sitten pystyy ostamaan? Bitcoin ostaminen onnistuu helposti erilaisilla kaupankäyntialustoilla, joista yksi parhaimmista on Capital.com.

Se ei kuitenkaan yksistään ole paras paikka osta bitcoinia, sillä on olemassa muitakin laadukkaita kaupankäyntialustoja.. Jos parhaat kaupankäyntialustat ja bitcoinin ostaminen kiinnostavat yksityiskohtaisemmin, voi niistä lukea lisää yllä olevasta linkistä.

Se vie sijoitusrahastot.org -sivuston laadukkaan ja kattavan bitcoin-kaupankäyntioppaan pariin.

Nyt kaupankäyntialustoihin ei keskitytä sen enempää, vaan tarkoituksena on katsoa läpi pikaopas bitcoinin ostamiseen.

Mikä on bitcoin?

Bitcoin on vuonna 2008 markkinoille saapunut digitaalinen valuutta, jonka perustana on lohkoketjuteknologia.

Bitcoinilta ei löydy lainkaan fyysistä muotoa, vaan se koostuu hyvin pitkästä digitaalisesta numerosarjasta.

Sitä eivät säätele keskuspankit tai muut keskitetyt tahot, vaan bitcoinin järjestelmä on kaikille avoin. Kaikki rahansiirrot, ostohistoriat ja tilit ovat käytännössä kaikkien nähtävillä.

Bitcoin ostaminen – Miten se käytännössä tapahtuu?

Heti alkuun on hyvä todeta, ettei bitcoinin ostaminen ole todellakaan rakettitiedettä. Kyseessä on kaiken kaikkiaan hyvin simppeli ja suoraviivainen prosessi, jonka hoitamisessa ei kauaa nokka tuhise.

Näin bitcoin osto hoituu käytännössä:

1 Luo tili kaupankäyntialustalle

Ennen kuin bitcoineja pääsee ostamaan, täytyy itselle luoda ihan ensimmäisenä tili luotettavalla kaupankäyntialustalle.

Tämä onnistuu rekisteröitymällä ja lomakkeita täyttämällä, joihin annetaan omat perustiedot. Samalla itselle luodaan käyttäjätunnus ja salasana, joilla käyttäjälle voi myöhemmin kirjautua sisään.

2 Vahvista tili ja siirrä sinne rahaa

Tili täytyy myös vahvistaa (KYC-prosessi) rikollisen toiminnan ehkäisemiseksi. Tätä varten oma henkilöllisyys varmennetaan erilaisten dokumenttien ja asiakirjojen avulla.

Kun tili on saatu vahvistettua, on omalle tilille aika siirtää rahaa. Kaupankäyntialustasta riippuen tarjolla voi olla monia eri maksuvaihtoehtoja, kuten:

  • Nettipankki: Tunnettu ja välitön keino siirtää rahaa. Tämä on suomalaisten suuressa suosiossa.
  • Pankki- ja luottokortit: Nopea, luotettava ja simppeli keino ostaa bitcoineja väilittömästi.
  • Tilisiirto: Turvallinen ja helppo maksuvaihtoehto. Huono puoli on hitaus.

Rahaa pitää siirtää vähintään minimisumman verran ja useimmiten rahat ovat nopealla aikataululla käytettävissä.

3 Osta bitcoin

Kun rahat ovat saapuneet tilille, on aika ryhtyä ostamaan bitcoinia. Etsi kaupankäyntialustalta bitcoin ja syötä summa, millä haluaisit ostaa sitä.

Vahvista ostopyyntö ja sitten omistatkin jo bitcoinia!

Yleisiä ohjeita bitcoin-ostajille

Vaikka osa tahoista antaa synkän arvion bitcoinin tulevaisuudesta, on se monien mielestä edelleen hyvin kannattava sijoituskohde.

Mitä sitten pitää tehdä, kun ensimmäiset bitcoinit tai pienet osat niistä on saatu ostettua? Riittääkö, kun omaa bitcoin-tilin saldoa katsoo seuraavan kerran 15 vuoden päästä? Ei aivan.

Tässä on muutamia vinkkejä ja ohjeita bitcoin-ostajille:

  1. Mieti pitkän aikavälin strategiaa – Niin bitcoinin kuin muiden sijoituskohteiden kanssa on hyvä noudattaa kuukausisäästö-mallia. Tällöin omalle sijoitukselle saa pitkällä tähtäimellä hyvän keskiostohinnan.
  2. Älä uohda myyntiä – Myynti realisoi voitot tai tappiot. Kannattaakin miettiä, missä kohtaa on myymässä ja kuinka paljon. Ostojen arvo voi nimittäin heilahdella hyvinkin paljon. Voittoja kannattaa muistaa välillä kotiuttaa nousevista kursseista huolimatta.
  3. Pohdi myös muita kryptovaluuttoja – Vaikka bitcoin on suurin ja tunnetuin virtuaalivaluutta, ei kaikkia munia kannata laittaa yhteen koriin. Jos kryptovaluutat kiinnostavat, harkitse myös muihin virtuaalivaluuttoihin sijoittamista.

Jätä kommentti