Lainaohjelmisto: mikä se on ja miten se toimii

Oikea lainaohjelmiston toimittaja voi tehdä pelottavasta lainanhakuprosessista paljon helpomman. Lainausohjelmisto auttaa virtaviivaistamaan lainaamiseen liittyviä monimutkaisia vaiheita, yhdistää useita sidosryhmiä ja tekee prosessista helpomman ja tehokkaamman.

Lainan hakeminen koostuu erilaisista kelpuutus- ja varmistusprosesseista, jotka aloittavat jokaisen uuden lainanhakuprosessin. Se alkaa asiakirjojen toimittamisesta esivalmisteluja varten, jotka pankki analysoi.

Lainan saamiseksi vaaditaan lailliset ja standardoidut prosessit. Lainojen myöntämisstandardit varmistavat, että lainoja myönnetään tavalla, joka ei ole liian riskialtista ja samalla sen, että lainapalvelut noudattavat voimassa olevia lakeja.

Pienemmille – tai vakuudellisille lainoille, kuten esimerkiksi autolainoille, lainan nostaminen voi olla melko nopea prosessi. Suuremmissa lainoissa, kuten asuntolainassa, on paperityötä, ja prosessi voi kestää useita päiviä tai viikkoja, ennen kuin rahoitus on täysin lainanottajan saatavilla.

Miten lainan saaminen tapahtuu?

Lainausprosessi alkaa, kun hakija toimittaa asiakirjat ja tarvittavat tiedot lainanantajalle. Nämä tiedot voivat olla vähemmän kattavat pienessä vakuudellisessa lainassa verrattuna suureen lainaan, mutta molemmissa tapauksissa huomioidaan luottohistoria, tulot ja varat.

Useimmat lainanantajat ottavat sitten kaikki vaaditut asiakirjat ja syöttävät keskeiset tiedot automatisoituun ohjelmistoon, tai luoton myöntäjä määrittää manuaalisesti lainarajat, joihin lainan hakija on oikeutettu.

Isoissa lainoissa lainanantajan edustaja keskustelee lainanottajan kanssa lainan ehdoista ja koroista, koska suuremmissa lainoissa on olemassa eri lyhennystapoja ja korkovaihtoehtoja, esimerkiksi kiinteä tai muuttuva korko. Jos ehdot ovat molempien osapuolten mielestä hyväksyttäviä, he voivat siirtyä eteenpäin lainan myöntämisessä.

Kaikki tämä työ korvataan maksun muodossa, joka sisältyy lainan kuluihin. Tiedät aloituskulujen määrän etukäteen, koska jokaisen lainanantajan on sisällytettävä se laina-arvioosi.

Lainaa koskevat vaatimukset

Vaikka lainatuotteesta riippuen voidaan tarvita monia muita papereita, monet lainanantajat käyttävät seuraavia aloittaakseen prosessin:

·       Veroilmoitukset ja muut tulotodistukset

·       Tiliotteet ja muut todisteet omaisuudesta ja kuluista

·       Luottohistoria

·       Kuvallinen henkilöllisyystodistus henkilöllisyyden vahvistamista varten

·       Tarvittaessa tiedot takaajista

Lainaprosessi on paljon muutakin kuin vain lainan voimassaoloaika. Se on koko lainahakemuksen, asiakirjojen tarkistamisen ja lainan myöntämisen hyväksymisen prosessi.

Lainanantaja aloittaa lainan myöntämiseen liittyvät prosessit, kun olet toimittanut tarvittavat asiakirjat.

Monet lainat myönnetään automaattisten myöntämisohjelmistojen kautta, mutta lainan myöntämisestä vastaavat henkilöt voivat myös tarkastella asiakirjoja ja päättää, vastaavatko asiakirjat pankin vaatimuksia sekä lainan myöntämisen oikeudellisia standardeja.

On olemassa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon oikean lainaohjelmistoyrityksen valinnassa.

Hyvän lainananto-ohjelmiston ominaisuudet

Kun valitset lainaohjelmiston toimittajaa lainayrityksellesi, tarkista seuraavat ominaisuudet, jotka ovat pakollisia varmistaaksesi, että yritykselläsi on paremmat mahdollisuudet kasvaa tällä kilpaillulla alalla.

Saatat löytää markkinoilta edullisia lainananto-ohjelmistoja, joita on helppo mukauttaa ja käyttää. Varmista kuitenkin, että käytät palveluntarjoajaa, jolla on todistettu ja riittävä kokemus tällä alalla. Lainanantajana haluat kumppanin/toimittajan, joka ymmärtää liikeideasi ytimen eikä vain sen teknistä osaa. Oikeanlaista kokemusta omaava toimittaja voi auttaa sinua rakentamaan räätälöidyn lainausalustan erityisvaatimustesi perusteella.

Helppokäyttöisyys

Ohjelmiston tulee olla työntekijöille sekä asiakkaille helppokäyttöinen. Ohjelmiston tehokkuutta voidaan mitata sillä, kuinka paljon aikaa se säästää sidosryhmiltä ja siten vapauttaa heidät hoitamaan asioita, jotka vaativat ihmisen puuttumista. Kaikki ylimääräinen, joka voidaan helposti ulkoistaa ja automatisoida, tulee lisätä ohjelmiston prosessin työnkulkuun ja näin virtaviivaistaa lainausprosessia entisestään. Helppokäyttöisyys viittaa myös puhtaaseen UX/UI-käyttöliittymään, joka tekee ohjelmistosta miellyttävän työskennellä.

Tiukat turvatarkastukset

Lainausohjelmiston tulisi mahdollistaa pääsynvalvontamahdollisuuksien myöntäminen, peruuttaminen tai moderointi helposti. Tämä on erittäin tärkeää, koska lainanantajat työskentelevät valtavan määrän asiakkaiden luottamuksellisien tietojen parissa, ja vain niillä ryhmillä, jotka tarvitsevat näitä tietoja lainan myöntämiseen, pitäisi olla pääsy niihin. On välttämätöntä ryhtyä tarvittaviin, ennakoiviin toimiin rikkomusten estämiseksi, sillä virheiden korjaaminen jälkikäteen on lähes mahdotonta.

Helppokäyttöiset API-laajennukset

Yksi lainausohjelmiston tärkeimmistä välttämättömistä osista ovat API-laajennukset, jotka auttavat mukauttamaan lainausalustoja sisällyttämällä niihin helppoja plug and play -integraatioita. Vaikka monipuolinen alusta on hyvä asia, on vieläkin tärkeämpää varmistaa, että ominaisuudet ovat räätälöityjä lainanantajalle ja heidän kohdemarkkinanoilleen.

SaaS-asennus

Mahdollisuus käyttää alustaa mistä tahansa selaimesta missä tahansa on välttämätöntä. Helppo ja nopea lainananto riippuu alustan saavutettavuudesta eri sidosryhmille. Hyvä lainananto-ohjelmisto varmistaa tämän tarjoamalla SaaS-ratkaisuja asiakkailleen.

Tulevaisuuden tekniikka

Teknologian dynaamisen luonteen vuoksi on mahdollista, että kun lähdet markkinoille uudella lainananto-ohjelmistollasi, toimiala on saattanut jo käydä läpi tiettyjä muutoksia geopoliittisten tai sosioekonomisten muutosten tai odottamattomien tilanteiden takia. Paras tapa varmistaa, että uudet iteraatiot ja integraatiot eivät estä sujuvaa lainanantoa, kannattaa aina valita lainaohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa mikropalveluarkkitehtuuria. Tämä ei ainoastaan ​​auta sinua lyhentämään markkinoille tuloaikaasi, vaan mahdollistaa myös eksponentiaalisen kasvun.

Monikanavainen tuki

Se, että olet fintech-lainanantaja, ei tarkoita, että rajoitat kanavasi vain verkkolainaukseen. Saatat löytää asiakkaasi esikaupunki- tai maaseutualueilta, pankittoman väestön joukosta, joka ei ole vielä perehtynyt teknologiaan, tai edes pääse käyttämään sitä. Hyvien lainaohjelmistojen tarjoajien avulla asiakkaasi voivat hakea haluamansa kanavan kautta. Heidän pitäisi pystyä hakemaan verkossa, agenttien tai oman myyntitiimisi kautta. Minkä polun he valitsevatkin, heidän lainausmatkansa tulee olla helppo ja saumaton.

Tehokas ja työntekijäystävällinen

Yksi luotettavan, nykyaikaisen lainananto-ohjelmiston tunnusmerkeistä on, kuinka helppoa se tekee koko hakemus-, vakuus-, päätöksenteko- ja maksuprosessin, vähentäen jatkuvasti virheprosentteja. Etsi lainan myöntämisohjelmisto, joka tarjoaa helpon toteutuksen koko lainajaksolle suoraan:

·       Johdin/sovelluksen syöttö

·       Päätös ja tarkastus

·       Vakuudet

·       Työnkulun ja auditoinnin hallinta

·       Asiakirjojen hallinta

·       Muita ominaisuuksia, kuten monikielisyys, SaaS-pohjainen, ACH-yhteensopiva rahoitus jne.

Sääntelyn kasvava merkitys

Lainaohjelmistojen tarjoajien määrä kasvaa tasaisesti markkinoilla, mutta myös vaatimustenmukaisuuden ja säännösten määrä kuluttajansuojan varmistamiseksi. Oikean ohjelmistokumppanin valinnassa on tärkeää varmistaa, että lainaohjelmiston toimittaja noudattaa näitä vaatimuksia.

Näiden lakisääteisten vaatimusten noudattamatta jättäminen voi johtaa paitsi rangaistuksiin, mutta myös koko yrityksen imagon vaarantumiseen. Uusien sääntöjen ja määräysten noudattaminen ja niiden yhdistäminen lainanantojärjestelmään on siis ensiarvoisen tärkeää koko yrityksen toiminnan kannalta. Lainanantajana sinun pitäisi pystyä rakentamaan varoitukset ja säännöt ohjelmistoon liiketoimintamallisi perusteella. Tämä auttaa edelleen saavuttamaan virheettömiä tuloksia ja parantamaan asiakkaiden lainauskokemusta.

Tarkastuspolut

Versiopolun jokaisesta jokaiseen asiakirjaan missä tahansa vaiheessa tehdystä muutoksesta tulee olla saatavilla sekä tiedot siitä, kuka on tehnyt muutokset ja milloin. Tämä ei ainoastaan ​​selkeytä prosessia ja tehtyjä muutoksia, vaan tuo myös vastuullisuutta koko prosessiin.

Johtopäätös

Monet maailmanlaajuiset asiat ovat vaikuttaneet lainahakemusten määriin vuosittain. Jatkuvasti kehittyvät määräykset ja lakivaatimukset ovat lisäksi luoneet valtavia paineita lainanantajille. Ainoa tapa vähentää tätä painetta ja varmistaa, että saat paremman osan kasvavista markkinoista, on se, että sinulla on oltava käytössäsi lainausjärjestelmä, joka ei ole vain virtaviivainen vaan myös avoin ja sääntöjen mukainen. 

Jätä kommentti