WordPress Kotisivut: Helppo ja Nopea Ratkaisu Nettisivuillesi

WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka mahdollistaa helpon ja monipuolisen nettisivujen luonnin. Alun perin WordPress kehitettiin blogialustaksi, mutta nykyisin se on yksi suosituimmista alustoista kaikenlaisille nettisivuille, kuten yrityssivuille, verkkokaupoille ja verkkolehdille. Suosion taustalla on helppokäyttöisyys ja laaja valikoima lisäosia ja teemoja, jotka mahdollistavat monipuolisen sivuston toteuttamisen ilman koodaustaitoja.

Miksi WordPress?

Yksi tärkeä syy valita WordPress kotisivujen alustaksi on sen helppokäyttöisyys. Voit luoda ja muokata sivuja vaivattomasti, ilman koodaustaitoja. Lisäksi WordPress on hyvin joustava, ja siitä on saatavilla lukemattomia teemoja ja lisäosia, joiden avulla voit räätälöidä sivustosi ulkoasua ja toiminnallisuutta tarpeidesi mukaan.

Lisäksi WordPress on hakukoneystävällinen, eli sen avulla on mahdollista optimoida sivusi niin, että ne löydetään paremmin hakukoneista. Tämä on olennainen osa nykyaikaista verkkonäkyvyyttä ja yritystoimintaa.

Jotkut muut hyvät syyt valita WordPress ovat sen jatkuvasti päivittyvä tietoturva ja aktiivinen yhteisö, joka auttaa ratkaisemaan ongelmia ja kehittämään alustaa entistä paremmaksi. WordPress on siis erinomainen valinta monenlaisille kotisivuille.

WordPressin Asentaminen

WordPressin asentaminen on helppoa ja vaivatonta, kun seuraa ohjeita. Asennusprosessi koostuu muutamasta yksinkertaisesta vaiheesta, ja se voidaan suorittaa ilman laajaa teknistä osaamista. Tässä osiossa käydään läpi perusasiat WordPress-kotisivujen asentamisesta.

Ensimmäinen tehtävä on hankkia webhotelli, joka tukee WordPressiä. Monet palveluntarjoajat tarjoavat erityisesti WordPressille suunnattuja paketteja, joten tarjonta on laaja. Valinnanvaraa on runsaasti sekä hinnan että ominaisuuksien suhteen.

Kun webhotelli on hankittu, seuraa WordPressin asentaminen. Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat automaattisen asennusohjelman, jonka avulla WordPressin asentaminen tapahtuu käden käänteessä. Asennusohjelma luo yleensä tietokannan ja asentaa tarvittavat tiedostot automaattisesti.

WordPress-kotisivujen ulkoasun määrittää valittu teema. Hyviä ilmaisia teemoja ovat esimerkiksi GeneratePress, Kadence Theme, Astra ja Frost. Teeman asentaminen tapahtuu yleensä hallintapaneelista teemojen osiosta. Teemoja voi etsiä ja asentaa suoraan WordPressin teemakirjastosta tai ladata erikseen ja asentaa manuaalisesti.

Lisätoimintoja ja ominaisuuksia WordPress-sivustolle saa asentamalla lisäosia. Esimerkiksi hakukoneoptimoinnin tueksi voi asentaa Yoast -lisäosan. Lisäosia on tarjolla runsaasti eri tarkoituksiin, ja ne voidaan asentaa samalla tavalla kuin teemat, joko suoraan WordPressin lisäosakirjastosta tai manuaalisesti tiedostojen lataamisen jälkeen.

Näiden toimenpiteiden jälkeen WordPress-kotisivut ovat valmiina sisällön luomiseen ja julkaisemiseen. Onnea matkaan!

WordPress Teemat

Mikä On Teema?

Teema on WordPress-sivustolla käytetty ulkoasun ja rakenteen määrittelevä malli. Se sisältää erilaisia elementtejä, kuten värit, fontit, sivupohjat ja kuvakkeet, joiden avulla käyttäjä voi helposti luoda yhtenäisen ja ammattimaisen näköisen kotisivun. WordPressin teemat ovat erittäin monipuolisia ja ne voidaan sovittaa erilaisiin tarpeisiin, kuten yritysten kotisivuihin, blogit, tai verkkokauppoihin. Teemat voivat olla joko ilmaisia tai maksullisia, ja niitä voi löytää WordPressin teeman valinta -oppaasta.

Teeman Valinta

Teeman valitseminen on yksi tärkeimmistä osista kotisivujen luomista, sillä se vaikuttaa sivuston ulkoasuun ja käyttökokemukseen. Kun valitset teemaa, ota huomioon seuraavia seikkoja:

 • Sopivuus tarkoitukseen: Varmista, että valitsemasi teema sopii sivustosi tarkoitukseen. Esimerkiksi verkkokauppaan sopii erilainen teema kuin blogiin.
 • Helppokäyttöisyys: Valitse teema, jonka asetuksia on helppo muokata ja joka mahdollistaa tarvittaessa lisätoimintojen lisäämisen.
 • Responsiivisuus: Valitse teema, joka mukautuu hyvin eri laitteiden näyttökokoihin, jotta sivustosi on helppokäyttöinen niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.
 • SEO-ystävällisyys: Valitse teema, joka on optimoitu hakukoneille ja tukee sivustosi löydettävyyttä.
 • Yhteensopivuus lisäosien kanssa: Varmista, että teema on yhteensopiva tärkeimpien WordPress-lisäosien, kuten WooCommerce, kanssa.

Hyviä esimerkkejä suositelluista teemoista vuonna 2023 ovat GeneratePress ja Astra, jotka molemmat ovat mainioita valintoja monenlaisiin projekteihin. Tutustu ja vertaile eri teemoja, jotta löydät juuri sinun sivustollesi sopivimman vaihtoehdon.

WordPress Lisäosat

Lisäosan Valinta

Valittaessa WordPress-lisäosia on tärkeää löytää sellaisia, jotka vastaavat tarpeisiisi ja ovat yhteensopivia sivustosi kanssa. Voit löytää ilmaisia ja maksettuja lisäosia monenlaisiin tarkoituksiin, kuten kotisivujen, blogien ja verkkokauppojen kehittämiseen. Tarkastele suosittuja lisäosia ja lue arvosteluja ennen päätöksen tekemistä.

Lisäosien Asentaminen Ja Päivittäminen

WordPress-lisäosien asentaminen on helppoa, ja se voidaan tehdä ilman koodaustaitoja. Voit etsiä ja asentaa lisäosia suoraan WordPress.org -sivustolta. Asennuksen jälkeen on tärkeää pitää lisäosat ajan tasalla ja päivittää ne säännöllisesti, jotta sivusto pysyy turvallisena ja toimivana.

Muista aina, että vaikka lisäosat tuovat monia hyödyllisiä työkaluja ja ominaisuuksia WordPress-sivustollesi, niiden käyttöön liittyy myös joitain riskejä. Asenna vain luotettavien kehittäjien lisäosat, ja harkitse lisäosien määrän minimoimista sivuston suorituskyvyn parantamiseksi.

Sisällönhallinta WordPressissa

Sivut Ja Artikkelit

WordPress on helppokäyttöinen työkalu kotisivujen ja blogien sisällönhallintaan. Se mahdollistaa sivujen ja artikkelien luomisen, muokkaamisen ja julkaisemisen tehokkaasti. Käyttäjä voi lisätä erilaisia elementtejä, kuten tekstiä, kuvia ja linkkejä, sivuille ja artikkeleihin. Lisäksi, WordPress tarjoaa monia ulkoasu- ja toiminnallisuusasetuksia, joiden avulla pystyt luomaan juuri sellaiset sivustot kuin haluat.

Sivujen ja artikkelien luonti WordPressissa on helppoa WordPressin hallintapaneelissa. Voit lisätä uuden sivun tai artikkelin valitsemalla ”Lisää uusi” ja täyttämällä tarvittavat kentät, kuten otsikon ja sisällön. Kun olet luonut sivun tai artikkelin, voit esikatsella ja julkaista sen napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ”Esikatsele” tai ”Julkaise” -painiketta.

Kuvien Ja Median Hallinta

Kuvat ja muu media ovat tärkeä osa sivuston sisältöä, ja WordPressissa ne on helppo hallita. Voit lisätä kuvia ja muita mediakappaleita suoraan sivuille tai artikkeleihin käyttämällä ”Lisää media” -toimintoa, joka löytyy editorin työkalupalkista. Kuvien ja median lisääminen onnistuu joko vetämällä ja pudottamalla tiedostoja tai valitsemalla ne tietokoneeltasi.

WordPressissä on myös mediahallinta, joka auttaa sinua selailemaan, muokkaamaan ja järjestämään kaikkia sivuston mediakappaleita. Tämä antaa sinulle täyden kontrollin kuvien ja median käytöstä sivustolla. Voit esimerkiksi muokata kuvien kokoja, rajata niitä, lisätä kuvaus- tai alt-tekstejä ja muita ominaisuuksia helposti.

WordPressin Ylläpito

Päivitykset Ja Varmistukset

WordPress-kotisivut vaativat säännöllisiä päivityksiä ja varmistuksia. Päivitykset ovat tärkeitä, sillä ne tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia, parantavat tietoturvaa ja korjaavat mahdollisia bugeja. Varmistukset puolestaan ovat välttämättömiä, jotta voit palauttaa sivuston toimintaan mahdollisten ongelmien sattuessa.

Seuraavia asioita tulisi päivittää säännöllisesti:

 • WordPressin ydinohjelmisto
 • Käytössä olevat teemat ja lisäosat

Webhotellin ohjelmiston kautta voi hoitaa osan pienemmistä päivityksistä automaattisesti, mutta isompien päivitysten osalta sinun tulee olla tarkkana ja tehdä ne itse kotisivujen päivitysohjeiden mukaisesti.

Tietoturva

Tietoturva on tärkeä osa WordPressin ylläpitoa. Tietoturvaan liittyen voit tehdä seuraavia toimenpiteitä:

 • Pidä WordPress, teemat ja lisäosat ajan tasalla, jotta mahdolliset haavoittuvuudet korjataan ajoissa
 • Käytä vahvoja salasanoja ja vaihda niitä säännöllisesti
 • Rajoita pääsyä hallintapaneeliin IP-osoitteiden tai käyttäjätunnusten perusteella
 • Käytä HTTPS-suojattua yhteyttä verkkosivustolla
 • Asenna tietoturvaa parantavia lisäosia, kuten Wordfence tai iThemes Security

Hyvä tietoturvapaines on yksi avaintekijöistä luotettavien ja toimivien WordPress-kotisivujen ylläpidossa. Näin varmistat, että sivustosi pysyy suojattuna ja kävijöille turvallisena paikkana.

SEO Ja WordPress

Hakukoneoptimointi WordPressissa

WordPress on erinomainen alusta hakukoneoptimoinnin (SEO) toteuttamiseen, sillä se tarjoaa monia käyttäjäystävällisiä ja tehokkaita työkaluja sivuston näkyvyyden parantamiseen hakukoneissa. Hakukoneoptimointi ei kuitenkaan ole automaattista, vaan se vaatii aktiivista työtä ja oikeiden toimenpiteiden valitsemista.

Tärkeimmät WordPressin tarjoamat SEO-työkalut ovat:

 • Permalinkkien muokkausmahdollisuus
 • Vakiomuotoisten HTML-tunnisteiden käyttö (kuten H1, H2, ja H3)
 • Meta-kuvauksen ja -otsakkeiden lisääminen eri sivuille
 • Kuvien alt-tekstien lisääminen, jotka myös parantavat hakukonenäkyvyyttä
 • Responsiiviset teemat, jotka parantavat mobiililaitteiden käytettävyyttä

Lisäosat SEOon

Monia lisäosia on saatavilla WordPressille hakukoneoptimoinnin tehostamiseksi:

 1. Yoast SEO: Tämä on erittäin suosittu SEO-lisäosa, joka auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä tarjoamalla monipuolisia työkaluja sisältöön ja teknisiin asioihin. Yoast SEO muun muassa analysoi sisältöä avainsanojen käytön suhteen, antaa ehdotuksia parannuksista ja toteuttaa teknisiä SEO-ratkaisuja, kuten XML-sitemapit ja robots.txt-tiedostot.
 2. All in One SEO Pack: Toinen erittäin käyttäjäystävällinen SEO-lisäosa, joka antaa kattavan valikoiman työkaluja hakukoneoptimoinnin toteuttamiseksi WordPress-sivustolla. Se tarjoaa sisältöanalyysin, teknisen SEO-optimoinnin ja meta-tietojen muokkausmahdollisuudet.
 3. WP Super Cache: Nopea verkkosivusto on tärkeä tekijä hakukoneoptimoinnissa, ja tämä lisäosa auttaa parantamaan sivuston latausnopeuksia tarjoamalla tehokkaasti toimivan välimuistijärjestelmän.

Näiden ja useiden muiden saatavilla olevien WordPress SEO-lisäosien avulla sivuston näkyvyyttä hakukoneissa voi parantaa ja saavuttaa parempia sijoituksia hakutuloksissa.

WordPressin Laajennettavuus

Mukauttaminen

WordPress-kotisivut ovat erittäin mukautettavia, mikä tekee niistä ihanteellisen ratkaisun monille eri tarkoituksiin. Voit valita tuhansista ulkoasuteemoista, jotka tarjoavat erilaisia värejä, fontteja ja rakenteita. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse olla graafinen suunnittelija tai ohjelmoija räätälöidäksesi sivuston ulkoasua ja tunnelmaa.

Lisäksi voit lisätä ja poistaa toiminnallisuuksia helposti ilman, että sinun tarvitsee muuttaa sivuston rakenteellista koodia. Tämä tekee WordPressistä joustavan ja helppokäyttöisen myös aloittelijoille.

Laajennusosat

Yksi WordPressin suurimmista vahvuuksista on sen laaja valikoima laajennusosia, joita voit käyttää lisätäksesi monipuolisia ominaisuuksia sivustollesi. Laajennusosat voivat esimerkiksi auttaa sinua lisäämään yhteydenottolomakkeita, sosiaalisen median jako-painikkeita, kuvagallerioita ja paljon muuta.

WordPressin laajennusosavalikoima on erittäin laaja, ja koska monet niistä ovat kehitetty vapaaehtoisesti yhteisön jäsenten toimesta, voit usein löytää ilmaisia tai edullisia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin.

On tärkeää huomata, että laajennusosat voivat vaikuttaa sivuston suorituskykyyn ja tietoturvaan, joten on suositeltavaa valita vain hyvin arvioidut ja luotettavat laajennukset. Säännöllinen päivittäminen varmistaa myös, että sivustosi pysyy turvallisena ja toimivana pitkällä aikavälillä.