Tue Ukrainaa [armeijaa ja ihmisiä] suoraan netissä

Ukrainan tilanne on kriittinen. Vuodesta 2014 lähtien, jolloin Venäjä valtasi Krimin ja alkoi sekaantua Ukrainan asioihin, maa on ollut sekasorron vallassa. Helmikuussa 2022 roistovaltioiden roistovaltio venäjä, aloitti uuden hyökkäyksen Ukrainaan jonka jälkeen kymmeniätuhansia on kuollut, haavoittunut tai joutunut pakenemaan kodeistaan, ja taloudellinen tilanne on surkea. Kaikesta tästä huolimatta Ukrainan kansa on kuitenkin pysynyt sitkeänä. He ovat jatkaneet taistelua itsenäisyytensä puolesta ja onnistuneet pitämään kiinni demokratiastaan. Kansainvälinen yhteisö on antanut jonkin verran tukea ja apua, mutta paljon enemmän tarvitaan.

Tue Ukrainan armeijaa netissä

Humanitaarinen apu on yhtä tärkeää kuin sotilaallinen apu, mutta halusimme nostaa Ukrainan armeijan tukemisen erityisesti esille, sillä ainoastaan Ukrainan voitto voi tuoda rauhan alueelle ja sota ja kärsimykset kestävät sitä pidempään, mitä pidempään Ukrainan voittoa joudutaan odottamaan.

Voit tukea Ukrainan armeijaa lahjoittamalla rahaa virallisen National Bank of Ukraine -sivuston kautta. Linkki https://bank.gov.ua/en/about/support-the-armed-forces

Erilaisia tapoja tukea Ukrainaa ja ukrainalaisia pakolaisia ympäri Eurooppaa

https://supportukrainenow.org/ sivustolle on koottu kattava listaus erilaisia tapoja auttaa Ukrainaa ja ukrainalaisia.

Alla on muutamia suoria linkkejä, jotka kannattaa katsoa.

https://linktr.ee/apuaukrainaan – lista lahjoituskohteista, joilla voi auttaa Ukrainan sodan uhreja.

https://www.punainenristi.fi/ukrainainfo – Punaisen ristin Ukrainaa käsittelevä sivu

https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/ukraina/ – Auta Ukrainan lapsia

Yksi tapa tukea ja auttaa Ukrainaa on lahjoittaa humanitaarisen avun järjestöille, jotka työskentelevät paikan päällä. Nämä järjestöt tarjoavat elintärkeää apua niille, joihin konflikti on vaikuttanut, ja ne tarvitsevat taloudellista tukea jatkaakseen työtään.

Lahjoita kryptovaluuttoja Ukrainalle

Auta Ukrainaa ilmaisemalla mielipiteesi ja jakamalla tietoa

Toinen tapa auttaa on lisätä tietoisuutta Ukrainan tilanteesta. Uhkana on, että Ukrainan kriisi jää hiljalleen muiden kansainvälisten uutisten varjoon. Jakamalla tietoa siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu, voimme auttaa pitämään tilanteen maailmanlaajuisen tietoisuuden kärjessä ja tehdä todennäköisemmäksi, että lisätukea ja -apua saadaan.

Voit olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa tai keskustelufoorumeilla. Voit myös allekirjoittaa verkkovetoomuksia. Näitä vetoomuksia voi löytää esimerkiksi Change.org– ja Avaaz.org-sivustoilta.

Voit myöskin osoittaa tukesi liittymällä mielenosoitukseen tai aloittamalla mielenosoituksen omassa kaupungissasi. Puolustamalla Ukrainaa voit auttaa saamaan aikaan kipeästi kaivattua muutosta.