Parhaat 90-luvun PC-pelit, joita pelasit (ja saatat yhä pelata)

Muistatko 90-luvun? Se oli aikaa, jolloin meidän kaikkien piti varoa viettämästä liikaa aikaa tietokoneella, koska tunnissa oli vain 90 minuuttia! (Vitsit sikseen, nykypäivän lapsilla on helppoa, kun tunteja on 60 minuuttia…) Joka tapauksessa 90-luku oli loistava vuosikymmen PC-pelaamiselle. Jos olet kuten minä, vietit luultavasti tuntikausia pelaten Doomin, Warcraft 2:n ja Duke Nukem 3D:n kaltaisia pelejä. Tässä blogikirjoituksessa muistelemme joitakin 90-luvun parhaita PC-pelejä.

Doom

Ensimmäisenä listalla on Doom, yksi kaikkien aikojen ikonisimmista PC-peleistä. Vuonna 1993 julkaistussa Doomissa pelaajat joutuvat avaruusmerijalkaväen sotilaan asemaan, joka taistelee Marsin demonilaumoja vastaan. Peliä kehuttiin sen mukaansatempaavasta grafiikasta ja intensiivisestä pelattavuudesta, ja siitä tuli nopeasti bestseller.

Half-Life

Vuonna 1998 julkaistu Half-Life on tieteisfiktiivinen ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka kertoo Gordon Freemanista, tutkijasta, jonka on taisteltava tiensä ulos salaisesta maanalaisesta laboratoriosta. Half-Lifea pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista PC-peleistä, ja sitä kehuttiin sen vahvasta tarinankerronnasta ja mukaansatempaavasta pelattavuudesta.

Command & Conquer: Red Alert: Red Alert

Yksi kaikkien aikojen suosituimmista reaaliaikastrategiapeleistä, Command & Conquer: Red Alert julkaistiin vuonna 1996. Peli sijoittuu vaihtoehtoiseen historiaan, jossa Neuvostoliitto hyökkää Yhdysvaltoihin, ja pelaajien tehtävänä on johtaa armeijansa voittoon. Koukuttavan pelattavuutensa ja jännittävän tarinansa ansiosta Red Alert herättää varmasti muistoja 90-luvun pelaajissa!

Warcraft II

Seuraavaksi vuorossa on Warcraft II: Tides of Darkness, joka julkaistiin vuonna 1995. Tämä reaaliaikainen strategiapeli vei pelaajat Azerothin maailmaan, jossa heidän piti johtaa armeijansa voittoon örkkejä vastaan. Warcraft II:ta kehuttiin sen laadukkaasta grafiikasta ja tasapainoisesta pelattavuudesta, ja se on edelleen suosittu valinta reaaliaikaisten strategiapelien ystävien keskuudessa.

Fallout

Fallout on vuonna 1997 julkaistu postapokalyptinen roolipeli. Pelissä pelaajien on kuljettava läpi ydinsodan tuhoaman autiomaan ja taisteltava mutantteja ja jengejä vastaan matkan varrella. Synkän tunnelmansa ja monimutkaisen tarinansa ansiosta Falloutista tuli nopeasti fanien suosikki, ja sitä pidetään usein yhtenä parhaista PC-peleistä, joita on koskaan tehty.

Quake

Vuonna 1996 julkaistu Quake on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka sijoittuu pimeään ja demoniseen maailmaan. Pelaajien on taisteltava tiensä demonilaumojen läpi saavuttaakseen loppupomon. Nopeatempoisen pelattavuutensa ja verisen grafiikkansa ansiosta Quakesta tuli nopeasti yksi 90-luvun suosituimmista PC-peleistä.

Heroes of Might and Magic II

Heroes of Might and Magic II julkaistiin vuonna 1998, ja se on vuoropohjainen strategiapeli sotivista ryhmittymistä kuvitteellisessa Erathian maailmassa. Peliä kehuttiin sen syvällisestä strategisesta pelattavuudesta ja laadukkaasta grafiikasta, ja se on edelleen suosittu valinta genren fanien keskuudessa.

Civilization II

Civilization II julkaistiin vuonna 1996, ja se on vuoropohjainen strategiapeli, jossa rakennetaan imperiumia tyhjästä. Peliä kehuttiin sen koukuttavasta pelattavuudesta ja korkeasta uudelleenpeluuarvosta, ja siitä on sittemmin tullut yksi kaikkien aikojen suosituimmista strategiapeleistä.

Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II

Tähtien sota jediritari: Dark Forces II, joka julkaistiin vuonna 1997, on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka sijoittuu Star Wars -universumiin. Pelissä pelaajat voivat valita, ovatko he jedi vai sith, ja heidän tehtävänään on suorittaa erilaisia tehtäviä eri planeetoilla. Dark Forces II:ta kehuttiin sen tiukasta pelattavuudesta ja koukuttavasta moninpelitilasta, ja siitä tuli nopeasti Star Wars -fanien suosikki.

Duke Nukem 3D

Lopuksi on vielä Duke Nukem 3D, joka julkaistiin vuonna 1996. Tässä ensimmäisen persoonan räiskintäpelissä pelaajat asettuivat Duke Nukemin rooliin, joka on kovanaamainen toimintasankari, jonka on pelastettava maapallo muukalaishyökkäykseltä. Yliampuvan huumorinsa ja nopeatempoisen pelattavuutensa ansiosta Duke Nukem 3D:stä tuli nopeasti fanien suosikki.

Tässä on siis vain muutama 90-luvun parhaista PC-peleistä. Jos tunnet nostalgista tunnelmaa, tutustu niihin! Ja jos olet liian nuori muistamaan 90-lukua, kysy vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi siitä – heillä on varmasti hienoja tarinoita kerrottavanaan 🙂

Jätä kommentti