Nettisivujen teko

Haluatko rakentaa omat kotisivut? Tässä artikkelissa näytämme kuinka nettisivujen teko onnistuu helposti joko WordPressin tai jonkin suositun kotisivukoneen avulla.

1. Valitse verkkosivuston rakentaja WordPress tai kotisivukone

Nykyään on saatavilla monia verkkosivujen rakentajia, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa ja tyylinsä (esim. vedä ja pudota, mobiiliystävällinen). Menestyvillä yrityksillä on usein räätälöityjä verkkosivuja; ei kuitenkaan ole välttämätöntä käyttää paljon rahaa sellaiseen, jos olet vasta aloittamassa. Tämä huomioon ottaenSeuraavissa osioissa käsitellään verkkosivuston tekemistä sekä WordPressillä että verkkosivuston rakentajalla.

Nämä työkalut ovat suosittuja, helppokäyttöisiä ja tarjoavat sinulle kaikki ominaisuudet, joita tarvitset alkuun pääsemiseksi. Muista: tässä oppaassa käydään läpi koko prosessi, joten mitään ei jätetä pois!

2. Valitse verkkotunnus ja hosting-paketti

Verkkotunnus on verkkosivustosi osoite, kuten www.google.com tai www.facebook.com , kun taas hosting on tilaa Internet-palvelimella, johon voit tallentaa kaikki tiedostosi ilmaiseksi (ellet maksa). Kun olet valinnut verkkosivustosi nimen, voit valita hosting-paketin.

3. Verkkotunnuksen määrittäminen

Verkkosivusto ja verkkotunnus ovat kaksi eri asiaa, mutta ne on helppo sekoittaa keskenään. Seuraavaksi käsittelemme verkkotunnuksen valintaa ja perustamista sekä isännöimiesi tiedostojen lisäämistä FTP:n (tiedostonsiirtoprotokolla) avulla.

4. WordPressin asentaminen

Tässäkäsittelemme WordPressin asentamista verkkosivustollesi ja teeman valintaa. WordPressin käyttöön ei enää tarvita teknisiä taitoja, joten se on yksi helpoimmista alustoista oppia.

5. Valitse teema

Huom:termi ”teema” voi tuntua hämmentävältä tai pelottavalta, mutta se on vain tapa ilmaista verkkosivuston suunnittelu- ja ulkoasunäkökohtia.

6. Sisällön lisääminen sivustoosi

Sivuston tärkein osa on sen sisältö. Kun olet päättänyt teemasta, sinun on lisättävä sivuille tekstiä ja kuvia, jotta ne ovat eläviä.

7. Tee sivustostasi nätti: lisää sivustollesi joitakin ekstroja

Kaikki loistavat verkkosivustot eivät tarvitse paljon kelloja ja pillejä, mutta muutamat perusominaisuudet voivat tehdä eron hyvän ja vaikuttavan verkkosivuston välillä. Tässä vaiheessa käsittelemme yhteydenottolomakkeiden, Google Analyticsin, uutiskirjeisiin rekisteröitymisen ja sosiaalisen median painikkeiden lisäämistäsivustollesi.

8. Aseta etusivusi WordPressin avulla

Tässä käsittelemme sivujen ja viestien lisäämistä kategorioilla, tunnisteilla ja otteilla. Jos olet valinnut ohjelmiston CMS, prosessi on samanlainen.

9. Lisää sivuja ja viestejä

Tässä osiossa käsittelemme sitä, miten sivuja ja viestejä lisätään, muokataan ja poistetaan WordPressin taustapalvelusta (ohjauspaneelista). Opit myös lisäämään uusia kategorioita ja tunnisteita, jotta niiden löytäminen olisi helpompaa. Tämä on hyvä hetki linkittää kaikki sisältösi yhteenkategorioilla ja tunnisteilla.

10. Asenna tärkeät WordPress lisäosat

Tässä käsitellään tärkeiden wordpress-liitännäisten asentamista ja aktivoimista, jotta voit laajentaa verkkosivustosi toiminnallisuutta

  • Yhteydenottolomake

11. Luo Tietoja-sivu WordPressillä

Kaikki tarvitsevat Tietoja-sivun, joten käymme läpi sivujen lisäämisen, muokkaamisen ja poistamisen WordPressin backendissä (ohjauspaneelissa).

12. Tee sivustostasi erottuva: widgetit, valikot ja liukusäätimet

Nyt kun verkkosivustosi on perustettu, on aika tehdä siitäomasi. Tässä osiossa käsittelemme widgettien lisäämistä, muokkaamista ja poistamista WordPressin taustapalvelusta (ohjauspaneelista).

13. Valitse WordPress teema je kehitä sivustosi ulkoasua

Suunnittelu on usein vaikein osa saada oikein. Tässä osassa käsittelemme sivustosi värien ja fonttien valitsemista eri online-työkalujen avulla. Voit lisätä edistyneempiä ominaisuuksia, kuten asettaaliukusäätimen tai valikon lisääminen sivustollesi.

14. Tee sivustosta mobiiliystävällinen

Verkkosivustosi pitäisi näyttää hyvältä kaikilla laitteilla, myös älypuhelimilla ja tableteilla (jos haluat, että ihmiset voivat lukea ja käyttää sivustoasi ollessaan liikkeellä). Käsittelemme, miten WordPress-teemasi asetetaan mobiiliystävälliseksi.

15. Asenna Google Analytics ja lisää AdSense-koodi

Google Analytics on Googlen ilmainen palvelu, joka auttaa sinua ymmärtämään, miten kävijät käyttävät verkkosivustoasi, ja jonka avulla voit myös seurata AdSense-tulojasi. Käsittelemme näiden kahden palvelun käyttöönoton, Google Analyticsin asentamisen ja AdSense-koodin lisäämisen.

16. Uutiskirjeen lisääminenilmoittautumislomake

Uutiskirjeen tilauslomake on toinen tapa pitää ihmiset ajan tasalla uusimmista ilmoituksista tai blogikirjoituksista. Useimmat verkkosivustojen rakentajat sisältävät sähköpostimarkkinointiohjelmiston, mutta jos valitset WordPressin, näytämme, miten voit luoda oman lomakkeen muutamassa vaiheessa.

17. Hakukoneet löytävät sinut

Hakukoneoptimointi(SEO) on prosessi, jossa verkkosivustosi löydetään helpommin. Se ei ole vaikea tehtävä, mutta vie jonkin verran aikaa oppia hakukoneista ja siitä, miten ne rankkaavat verkkosivustoja. Käsitellään, miten valita avainsanoja, joita kävijät todennäköisemmin hakevat, tehdä sivustostasi helppo Googlen ja Bingin kaltaisten sivustojen indeksoida ja kuinkagoogle Webmaster Tools -työkalujen käyttöönotto.

18. Rahan ansaitseminen blogistasi

Kaikki haluavat ansaita rahaa, mutta kaikki eivät tiedä, miten. Tässä osiossa käsittelemme perusasioita: AdSensen käyttöä ja sähköpostiuutiskirjeen luomista. Lopuksi näytämme, miten voit käyttää affiliate-linkkejä ja ansaita palkkioita suosittelemalla sivustollasi haluamiasi tuotteita.19. Mainosta verkkosivustoasi

Kun sivustosi on valmis, sinun on kerrottava siitä ihmisille. Siihen on monia keinoja – sosiaalisessa mediassa toimimisesta, artikkeleiden ja lehdistötiedotteiden lähettämisestä käyntikorttien suunnitteluun ja julisteiden laittamiseen kaduille. Käsittelemme joitakin näistä mainostamistavoista tässä osiossa.

Bonus osio:

20. Bonus: mainosta sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on helppo tapa mainostaa verkkosivustoasi. Tässä jaksossa tarkastelemme, miten perustat sivustollesi Facebook-liikesivun ja Twitter-profiilin. SEO:n perusteiden ymmärtäminen auttaa sinua saamaan kävijöitä sivustollesi, joten käsittelemme, mitä SEO on ja miten se toimii.

21. Bonus: kirjoita lehdistötiedotteita

Lehdistötiedotteiden avulla saat sivustosi toimittajien, bloggaajien ja verkkosivustojen omistajien tietoon, jotka saattavat olla kiinnostuneita kirjoittamaan siitä tai esittelemään sen resurssina omalla sivustollaan. Näytämme sinulle, miten kirjoitat tehokkaan lehdistötiedotteen Microsoft Wordilla (tai Google Docsilla) ja ilmaisillaonline-työkalut.

22. Bonus: blogi yrityksestäsi

Säännöllisen blogin luominen on yksi parhaista tavoista saada ihmiset kiinnostumaan siitä, mitä sinulla on sanottavaa, ja luoda seuraajia, jotka tukevat sinua yrityksesi kasvaessa. Tarkastelemme, miten voit luoda tehokkaan blogin aiheen valinnasta sen isännöintiin WordPressissä tai Bloggerissa.

22. Bonus: kuinka kirjoittaa liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelman laatiminen on tärkeä vaihe minkä tahansa yrityksen perustamisessa. Näytämme sinulle, miten laadit oman suunnitelmasi, alkaen taloudellisten tavoitteiden ja uusia palveluita tai tuotteita koskevien suunnitelmien kirjaamisesta aina siihen, miten valmistaudut myymään yrityksesi jossain vaiheessa tulevaisuudessa.23

24. Bonus:tutki kilpailijoitasi

Kun ymmärrät, mitä kilpailijat tekevät, saat hyvän käsityksen siitä, mikä toimii ja mikä ei. Näytämme, miten voit tehdä perusanalyysin kilpailijoista Google Analyticsin avulla, miksi on tärkeää tietää, missä sivustosi sijoittuu samankaltaisiin sivustoihin verrattuna, ja miten verkkomestarit tulkitsevat oman sivustosi tilastoja.

25. Bonus: kauppiastilit ja maksuprosessorit

Jos haluat hyväksyä luottokortteja sivustollasi, tarjolla on useita vaihtoehtoja. Käsittelemme, mihin kauppatilit sopivat ja miten ne toimivat, PayPalin hyviä ja huonoja puolia sekä joitakin vaihtoehtoja. 26. Bonus: kirjanpitäjät ja lakimiehet

Jokainen yritys tarvitsee lakimiehen tai kirjanpitäjän – se on sitä, ettäyksinkertaista! Tarvitsitpa sitten apua verkkosivustosi tietosuojakäytännön kirjoittamisessa tai verosuunnittelussa, me hoidamme perusasiat.

26. Bonus: tavaramerkin nimi

Monet yritykset antavat nimensä pois rekisteröimällä .com-verkkotunnuksen henkilökohtaisilla tiedoillaan (tai jättämällä sen vanhentumaan). Jos päätät myydä tai muuttaa yritystäsi myöhemmin, joku voi käyttääverkkotunnuksesi tai yrityksesi nimen luodakseen kilpailevan sivuston – ja sitä voi olla vaikea saada takaisin. Tässä jaksossa tutustutaan yhtiöoikeuden perusteisiin ja näytetään, miten valita hyvä ja ainutlaatuinen toiminimi.

27. Bonus: verkkosivuston pitäminen turvallisena

Kaikki verkkosivustot ovat haavoittuvia – jopa ne, joilla on parhaat hakkerit palveluksessaan! Tämä ontärkeä osio; näytämme, miten voit etsiä haavoittuvuuksia ilmaisella Lynx-verkkotyökalulla, ja käsittelemme tietoturvan perusasioita, kuten salasanoja ja salausta.

28. Bonus: Sivuston isännöinti WordPressissä tai Bloggerissa

Voit isännöidä verkkosivustoa millä tahansa webhostilla – myös omalla verkkotunnuksellasi. Tämä osio auttaa sinua päättämään, missäja miten valita WordPressin tai Bloggerin välillä.29.Bonus: Varmuuskopiointiratkaisut verkkosivuillesi

Jokainen sivusto on jossain vaiheessa haavoittuvainen, ja sinun tehtäväsi on varmistaa, että jos menetät tietoja, kukaan ei näe niitä – ainakaan ilman lupaasi! Näytämme sinulle, miten voit varmuuskopioida säännöllisesti käyttämällä ilmaisia WordPress-lisäosia, kuten VaultPressiäja BackUpWordPress, ja miten saat säännöllisesti varmuuskopioita, jotka voit tallentaa pilvipalveluun.

30. Bonus: Kuinka toipua fataaleista tietokantavirheistä

Viimeisessä bonusosiossamme näytämme, miten korjata tietokantavirhe tai tietokannan korruptoituminen – jotain, mitä tapahtuu silloin tällöin WordPress-asennusten kanssa. Meselvitetään, mitä tapahtuu, kun saat kohtalokkaan virheilmoituksen, ja näytetään, miten se korjataan, ennen kuin kaikki tietosi menetetään. Se siitä! Sinulla on nyt kaikki työkalut, joita tarvitset luodaksesi tai päivittääksesi verkkosivuston itse – ja varmuus siitä, että tiedät, mitä teet. Jos haluat apuamitä tehdä uusilla taidoillasi, tutustu tämän oppaan seuraavaan osaan.

31. Bonus: Miten löydät yrityksellesi suunnittelijan tai kehittäjän?

Kun käytössämme on nykyään kaikki työkalut ja resurssit, verkkosivuston tekeminen ei ole enää niin vaikeaa kuin ennen – mutta se ei myöskään ole aina helppoa!Jos päätät, että tarvitset ammattiapua, miten löydät parhaan henkilön projektiisi? Käsittelemme joitakin perusasioita, joita kannattaa etsiä ennen suunnittelijan tai kehittäjän palkkaamista, ja näytämme, miten etsitään web-kehittäjä (ja miten työskennellä hänen kanssaan).

32. Bonus: Miten käytän verkkosivuston rakentajaa?

Olemme käsitelleet kaikkiKun olet löytänyt web-kehittäjän, on useita asioita, jotka voivat auttaa varmistamaan, että projektisi sujuu ongelmitta. Käymme läpi perusasiat siitä, miten työskennellä verkkosivuston rakentajan ja suunnittelijan kanssa, mukaan lukien tiedot aikatauluista ja toimituspäivistä.

33. Bonus: Miten löydän edullisen graafisen suunnittelijan?

Nykyään on tarjolla niin monia vaihtoehtojaettä etsinnän aloittaminen voi olla vaikeaa. Olemme lisänneet yksinkertaisen ”tarkistuslistan”, joka auttaa sinua löytämään edullisen graafisen suunnittelijan ja työskentelemään sen kanssa.

34 Bonus: Miten teen yritykselleni ja verkkosivustolleni logon

Tässä osiossa näytämme sinulle, miten pääset alkuun logon tekemisessä ja miten voitvalitse yrityksellesi sopiva. Näytämme myös, miten voit valita fontin ja varastokuvan ja luoda houkuttelevan taustan verkkosivustollesi. Ensi viikolla: vaihe 2, ”Navigointi”

35 Bonus: Navigointi ja toimintakutsut (CTA)

Osoitteessaviimeinkin, hetki, jota olemme odottaneet! Tässä osiossa käsitellään toista vaihetta – navigointia ja toimintakutsuja (CTA). Näytämme, miten luot navigaation verkkosivustosi jokaiselle sivulle ja miten käytät toimintakutsuja (CTA) jokaisella sivulla. Älä unohda ladata PDF-versiota oikeasta yläkulmastaja ota se mukaasi seuraavaan kokoukseen!

36 Bonus: Video ja usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Olitpa sitten myymässä varsinaista tuotetta tai palvelua tai vain yrittämässä tuoda brändiäsi esille, video on tärkeä osa verkkomarkkinointia. Tässä osiossa opetamme sinulle, miten työskennellävideoeditorin avulla voit luoda täydellisen videon verkkosivustollesi.

Kuinka tehdä verkkosivusto askel askeleelta johtopäätös

Oppaamme viimeisessä osassa keskustelemme siitä, miksi sinun pitäisi luoda ja päivittää omat verkkosivustosi sen sijaan, että luotat vain muihin, milloin sinun pitäisi ulkoistaa tehtäviä, joita ei kannattaisi hoitaa itse, ja miten voit käyttää kaikkia tässä oppaassa oppimiasi työkaluja ja tietoja ja aloittaa oman verkkosivustosi luomisen jo tänään.