Lainan saaminen netistä on helppoa ja nopeaa

Netissä on tätä nykyä mahdollista tehdä, vaikka minkälaisia ratkaisuita ja esimerkiksi ruokaostokset voidaan hoitaa kokonaan verkossa. Myös monet muut päivittäispalvelut ovat siirtyneet kokonaan nettiin. Sinun on mahdollista tutkailla kokonaisia kirjastoja tai maapallon karttaa missä ja milloin vain älypuhelimen tai muun nettilaitteen välityksellä. 

Myös lainojen osalta monet asiat ovat siirtyneet nettiin. Varsinkin korona-aikana jopa asuntolaina-asioita hoidettiin kokonaan netin välityksellä, sillä konttoreissa asioimista vältettiin. Vaikka tämän suuruisen lainan osalta saattaa olla järkevääkin käydä pankissa vierailulla on tällainen mahdollisuus olemassa.

Enemmän internet onkin ollut mukana kulutusluottojen ja muiden vakuudettomien luottojen välityksessä. OmaLaina tarjoaa helpon mahdollisuuden kilpailuttaa jopa kymmeniä pankkeja ja luotonmyöntäjiä omalta kotisohvalta. Parhaimman tarjouksen voikin saada jopa muutamissa minuuteissa.

Mitä lainoja netistä voi saada?

Nettilainoista puhutaan yleensä nimellä verkkolaina niiden toimivuuden vuoksi. Netissä voit saada lainan pankilta ja luotonmyöntäjältä käymättä koskaan vierailulla asiakaspalveluhenkilökunnan luona. Nettilainat ovat erittäin käytännöllinen tapa hakea lainaa nopeasti, sillä nopeimmat palvelut maksavat lainan vielä saman päivän aikana tilille.

Yleisimmät netistä haettavat lainat ovat kulutusluottoja ja niin sanottuja pienlainoja. Hyvin harvoin asuntolainaa tai muita suurempia yrityslainoja haetaan netin kautta, vaikka mahdollista sekin tietysti nykypäivänä on.

Netistä saatavia lainoja ovat muun muassa pikavipit, kulutusluotot, autolainat, remonttilainat sekä mökkilainat. Näiden lisäksi lainanmyöntäjillä on olemassa omia nimiään kulutusluotoille, mutta yhteistä niille yleensä on se, että niille ei tarvita reaalivakuuksia.

Asiallinen raha-asioiden hoito on välittömässä yhteydessä lainan saamiseen verkossa. Mikäli sinulla on taustalla maksuhäiriöitä tai muita merkintöjä, voi laina jäädä helposti saamatta, vaikka sinulla olisikin säännölliset tulot.

Miten lainanhakijaa arvioidaan?

Nettilainojen osalta lainanhakijan arviointi etenee hyvin samalla tavalla kuin pankkilainojen osalta. Ensiksi pankki ja tai rahoituslaitos tarkastaa raha-asioiden hoitamisen kyvyn tekemällä luottotietojen tarkastuksen. Näiden jälkeen aletaan tarkastella sitä, millainen kyky hakijalla on maksaa lainaa takaisin.

Tähän vaikuttaa monesti myös se, että on hakijalla jo ennestään olemassa lainoja, joita hän ei ole vielä maksanut kokonaisuudessaan pois.

Lainanhakija joutunee yleensä toimittamaan hakemuksen yhteydessä todistuksen tuloista sekä lainoistaan. Tulon todentaminen tapahtuu yleensä palkkalaskelman tai verotuspäätöksen avulla. 

Mikäli arvioinnissa todetaan, että hakija on kelpoinen lainan saamiseksi, päästään viimein kirjoittamaan alle lainasopimus.

Kuinka allekirjoitetaan lainasopimus netissä?

Lainasopimukset kirjoitetaan netissä usein alle tunnistautumalla lainanmyöntäjän verkkopalvelussa verkkopankkitunnusten avustuksella. Tätä kautta lainanmyöntäjä voi samalla varmistua, että lainaa hakee oikeasti juuri hakemuksen tehnyt henkilö.

Kun olet tunnistautunut ja näin allekirjoittanut sopimuksen pääset jo pian käsiksi lainaasi. Nopeimmat pankit ja rahoituslaitokset siirtävät rahat tilille jopa saman päivän aikana, joten lainaa ei tarvitse tosiaankaan odotella kovinkaan pitkään.

Onko nettilainoissa huonoja puolia?

Nettilainat ovat aikanaan saaneet paljon kritiikkiä, koska niissä oli alkuaikoina verrattain korkeat korot. Monet lainanhakijat ja lainoja kritisoineet eivät kuitenkaan ymmärtäneet, että lainan korko oli suurempi sen takia, että lainat ovat yleensä kokonaan vakuudettomia.

Lainamarkkinat netissä olivat kyllä alkuvuosinaan todellinen villi länsi, jossa korot kyllä oikeastikin olivat korkeat. Tätä nykyä tämäkin on jo taakse jäänyttä elämää, sillä yli 20 % korot ovat tätä nykyä kiellettyjä laissa. Tämä toki koskee vain nimelliskorkoa ja todellinen vuosikorko voi olla tätä prosenttimäärää suurempi.

Kuitenkin voidaan sanoa, että nettilainoilla on oma paikkansa lainamarkkinoilla. Ne tarjoavat nopean tavan hakea lainaa tilanteessa, jossa sitä todella tarvitsee. Lainoihin ei kuitenkaan kannata jäädä koukkuun, sillä takaisin ne täytyy maksaa aina.

Jätä kommentti