Internet Explorer -selaimen tarina: Miten Microsoftin ikoninen selain menetti kruununsa?

On vaikea uskoa, mutta oli aika, jolloin Microsoftin Internet Explorer oli maailman suosituin selain. Itse asiassa se oli niin hallitseva, että monet ihmiset kutsuivat kaikkia selaimia ”internet exploreriksi” Mutta sitten tapahtui jotain. Hitaasti mutta varmasti muut selaimet, kuten Mozilla Firefox ja Google Chrome, alkoivat saada markkinaosuutta. Mikä aiheutti tämän dramaattisen muutoksen? Tutustutaanpa Internet Explorer -tarinaan ja selvitetään se!Yksi tärkeimmistä syistä siihen, että Internet Explorer menetti kruununsa, oli se, että se ei ollut yhtä nopea ja luotettava kuin Firefox ja Chrome. Lisäksi Microsoft ei pysynyt kovin hyvin uusimpien verkkostandardien tasalla, minkä vuoksi verkkosivustot näyttivät usein paremmilta muissa selaimissa.

Internet Explorerin synty

Internet Explorer julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1995, ja siitä tuli nopeasti internetin suosituin selain. Tuohon aikaan suurin osa ihmisistä käytti dial-up-internetyhteyksiä, mikä teki Internet Explorerin nopeista latausajoista suuren edun.

Microsoftin monopoli

Internetin suosion kasvaessa Microsoft sai vähitellen monopoliaseman selainmarkkinoilla. Vuoteen 2000 mennessä Internet Explorerilla oli noin 90 prosentin markkinaosuus. Tämä johtui suurelta osin siitä, että Microsoft liitti Internet Explorerin Windows-käyttöjärjestelmäänsä

Firefoxin nousu

Vuonna 2003 syntyi Mozilla Firefox. Firefoxin loi vapaaehtoisista koostuva ryhmä, joka halusi luoda paremman vaihtoehdon Internet Explorerille. Firefox perustui Netscape Navigatorin avoimeen lähdekoodiin, joten se olipystyvät saamaan nopeasti markkinaosuuden.

Chromen aikakausi

Google Chrome julkaistiin vuonna 2008, ja siitä tuli pian maailman suosituin selain. Yksi tärkeimmistä syistä sen suosioon oli se, että se oli paljon nopeampi kuin Internet Explorer ja Firefox. Google panosti myös paljon Chromen mainostamiseen, mikä auttoi sitä tulemaan tunnetuksi.

Internet Explorerin loppu?

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät edelleen Internet Exploreria, mutta sen markkinaosuus on vuosien mittaan vähitellen pienentynyt. Monet asiantuntijat uskovat, että Internet Explorer katoaa lopulta kokonaan internetistä. Vain aika näyttää…

Jätä kommentti