Esineiden internet: Mitä se on ja miten se vaikuttaa sinuun?

Mikä on esineiden internet? Olet ehkä kuullut, että tätä termiä käytetään viime aikoina paljon, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Lyhyesti sanottuna esineiden internet (IoT) on internetiin liitettyjen laitteiden verkosto. Näihin laitteisiin voi kuulua mitä tahansa älykkäistä termostaateista ja jääkaapeista turvakameroihin ja autoihin. IoT:n tarkoituksena on antaa näiden laitteiden kommunikoida keskenään ja jakaa tietoja. Tästä voi olla monenlaista hyötyä niin kuluttajille, yrityksille kuin viranomaisillekin. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme joitakin tapoja, joilla esineiden internet muuttaa elämäämme!

Esineiden internetin tuomat hyödyt

Yksi esineiden internetin tärkeimmistä eduista on se, että sen avulla voimme olla yhteydessä laitteisiimme aivan uudella tavalla. Esimerkiksi älykkäällä termostaatilla voit paitsi säätää lämpötilaa puhelimestasi tai tietokoneestasi myös asettaa aikatauluja ja saada ilmoituksia siitä, miten energiankäyttösi vaikuttaa kuukausittaiseen laskuusi. Älykkään jääkaapin avulla voit paitsi nähdä, mitä sisällä on, avaamatta ovea, myös tilata elintarvikkeita verkossa ja saada ne toimitettua suoraan kotiovellesi!

Internet of things yritysten käytössä

IoT helpottaa myös yritysten yhteydenpitoa asiakkaisiinsa. Käyttämällä antureita ja internetiin kytkettyjä laitteita yritykset voivat seurata asiakkaiden käyttäytymistä ja mieltymyksiä reaaliajassa. Näitä tietoja voidaan sitten käyttää kohdennettujenmarkkinointikampanjoita ja parantaa asiakaspalvelua.

Myös hallitukset ovat alkaneet hyödyntää esineiden internetin etuja. Esimerkiksi Yhdysvaltain liikenneministeriö käynnisti vuonna 2016 ohjelman nimeltä ”Smart Cities Challenge”. Tämä haaste kannustaa kaupunkeja käyttämään internetiin kytkettyjä laitteita liikennejärjestelmiensä tehostamiseksi ja liikenneruuhkien vähentämiseksi.

IoT:n tulevaisuus

Kuten huomaat, IoT:llä on jo nyt suuri vaikutus elämäämme. Mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan tälle teknologialle? Jotkut asiantuntijat uskovat, että IoT:stä tulee lopulta niin yleinen, että lähes jokainen esine elämässämme on liitetty internetiin. Tämä voi koskea kaikkea vaatteistamme autoihin!

Mitä mieltä sinä olet esineiden internetistä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Jätä kommentti