Mitä pelejä voit pelata internetissä?

Internetin vahva laajentuminen entistä suurempaan osaan elämässämme on selkeää jo useiden vuosien ajan. Internet tuli aikanaan tarpeelliseksi tavaksi hankkia ja jakaa tietoa, kun siihen liittyvien laitteiden kehitys oli edennyt tarpeeksi pitkälle. Internetin välityksellä toisella puolella maapalloa syntynyt tieto oli tavoitettavissa missä vain.

Internetin kaupallistuessa ja arkipäiväistyessä, on se saanut uusi muotoja ja käyttötarkoituksia. 2000-luvulla internet tuli aiempaa vahvemmaksi osaksi ihmisten päivittäistä elämää. Viimeinen tosiasiallinen sysäys internetin täyttämään elämään tuli älypuhelinten myötä.

Internetin helposta saatavuudesta johtuen, se ei enää vuosiin ole ollut niinkään tietopankki, vaan enemmänkin viihdepankki. Tarjolla on viihdettä jokaiseen hetkeen, pitipä sitten juoruista, uutisista tai sarjoista. Ennen kaikkea internet on vahvistanut pelaamisen suosiota.

Pelaaminen on erittäin suosittua

Erilaiset pelit ovat aina olleet osa ihmisen tekemistä. Kauan ennen nykyaikaisten pelien keksimistä, pelejä pelattiin ihmisten kesken tai erilaisten välineiden avulla. Pelaaminen on ollut tärkeä osa etenkin lasten tekemistä. Tätä kuvaa osuvasti englannin kielen sana Play, joka tarkoittaa suomeksi niin pelaamista kuin leikkimistä.

Internet on vienyt pelaamisen kokonaan uudelle tasolle. Pelejä on tarjolla jokaiseen lähtöön ja erilaisista peleistä voi nauttia, missä ja milloin vain.

Mitä pelejä voi pelata

Internetissä pelaamisesta kiinnostuneella on tarjolla todella paljon erilaisia vaihtoehtoja. Pelejä voi pelata ilmaiseksi tai sitten niiden pelaamisesta voi maksaa jossain muodossa. 

Yksi suosituimmista peleistä netissä on pokeri. Ajan myötä pokerista on kehitetty useita versioita, mutta niistä suosituin on eittämättä Texas Holdem pokeri. Texas Hold’em tai tuttavallisemmin holdem kuuluu korttipelien kategoriaan, jotka ovat suosittuja niin internetissä kuin sen ulkopuolellakin. 

Korttipelin suosioon on vaikuttanut moni asia. Lähtökohtaisesti texas holdem pokeri on ollut suosittua, koska sen säännöt ovat kohtuullisen yksinkertaiset ja sen löytäminen netistä on helppoa. Pelaajan tarvitsee vain osata perinteisen pokerin säännöt ja yrittää löytää pöydän paras käsi.

Pelaamisen puolella internetissä on toki ollut tarjolla paljon muutakin. Erilaiset ilmaispelit ovat vieneet hurjan paljon ihmisten aikaa ja täten saavuttaneet valtaisan suosion. Varsinkin Facebookin alkuvuosina, Facebook toimi oikeastaan pääsääntöisesti pelipaikkana sovelluksen sisältämien pienpelien vuoksi. Facebook kasvatti yhteisöllisyyttä palvelussaan pelien kautta varsin onnistuneesti ja sai monet vanhemmatkin ihmiset kiinnostumaan pelaamisesta.

Kolmas tärkeä kategoria, joka liittyy olennaisesti pelaamiseen internetissä, on perinteisempien videopelien siirtyminen entistä laajemmin nettiin. Pelikonsoleiden alkuaikoina pelaaminen tapahtui pääosin yksin tai maksimissaan yhden ystävän kanssa saman pelikonsolin äärellä. Tätä nykyä internet mahdollistaa pelaamisen pelaajien konsoleiden välillä, olivatpa pelaajat sitten missä päin maailmaa tahansa. 

Tätä nykyä tuntuu jopa ihmeelliseltä, miten aiemmin on voitu viihtyä pelien parissa kokonaan yksinään. Pelaamisen monipuolistuminen ja sosiaalistuminen on tuonut mukanaan erittäin houkuttelevan lisän internetissä tapahtuvaan pelaamiseen.

Taitopelit

Yksi erittäin suosittu kategoria, internetissä olevassa pelaamisessa, ovat taitopelit. Monet nettisivut tarjoavat omia visojaan sivuillaan, joissa pelaaja pääsee testaamaan omaa tietämystään aihepiireistä. Pelaamisen viihdyttävyys nousee pisteiden ja omien taitojen kehittyessä.

Suomalaisille pelaajille tunnetuin versio tämän tyyppisistä peleistä on ehdottomasti Älypään visat. Älypäässä pelaaminen on alkanut ja varhaisessa vaiheessa 2000- luvun alkupuolella. Tietovisat keräsivät viikoittain parhaimmillaan kymmeniä tuhansia pelaajia ja top-listoille pääsy oli todellinen ylpeyden aihe.

Palkintopelit

Netissä pelaamisen tärkeä kategoria on myös ehdottomasti ollut aina ilmaiset palkintopelit. Nämä ovat monesti olleet tietovisa tyyppisiä pelejä, joissa parhaimmat pisteet kerännyt pelaaja on voittanut jonkinlaisen palkinnon. 

Tämä pelityyppi on ihmisille tuttu jo lehtien aikakaudelta, jolloin esimerkiksi aikakauslehdissä olleet ristikot ja sudokut toimivat täysin samalla periaatteella. Hyvät asiat ovatkin siis siirtyneet aikakaudelta toiseen sujuvasti.

Kilpapelit

Internetin myötä pelaaminen on myös kilpailullistunut huomattavasti. Modernit sotapelit, kuten Counter Strike tai League of Legends, ovat vieneet pelaamisen kilpailuksi. Pelaajat asentavat peli omille koneilleen ja tämän jälkeen sotivat taitojensa rajoissa toisiaan vastaan internetin välityksellä. 

Aiemmin kilpailu tapahtui pääosin ystävien kesken, mutta nykyään esports, kuten kilpapelaamisen englannin kielinen termi kuuluu, on noussut valtaisaan suosioon. Suurimmat esports tapahtumat keräävät satoja ja jopa tuhansia pelaajia ympäri maailmaa mittelemään toisiaan vastaan.

Samalla, kun suosio on kasvanut pelaajien keskuudessa, on myös monet muut teollisuuden alat huomanneet kilpapelaamisen kiihtyvän suosion. 

Lopuksi

Pelaaminen internetissä on tänä päivänä erittäin monipuolista ja laadukasta. Tästä kertoo myös pelaamisen valtava suosio. Erilaisia pelejä on olemassa kaikkiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Pelaaminen on tänä päivänä myös erittäin helposti aloitettavissa.

Pelaaminen on myös erittäin iso bisnes kaikissa eri nettipelaamisen kategorioissa ja sen laatuun panostetaan yritysten toimesta erittäin paljon. Onkin mielenkiintoista nähdä millaisia pelejä saamme pelata tulevaisuudessa.

Jätä kommentti