Mitä Captcha tarkoittaa suomeksi ja miten se toimii?

Mitä captcha tarkoittaa englanniksi? Captcha on lyhenne, joka tulee sanoista ”Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart” Se on eräänlainen haaste-vastaus-testi, jota käytetään tietotekniikassa sen määrittämiseksi, onko käyttäjä ihminen vai ei. Suomeksi captcha tunnetaan nimellä Käyttäjän tunnistus. Tämä termi on yhdistelmä kahdesta sanasta: käyttäjä, joka tarkoittaa ”käyttäjää”, ja tunnistus, joka tarkoittaa ”tunnistamista”, jota käytetään adjektiivina.

Captcha testi tai captcha haaste

Captcha voidaan määritellä captcha testiksi tai captcha haasteeksi, riippuen siitä, missä yhteydessä sitä käytetään. Kun syötät käyttäjätunnuksesi ja salasanasi Facebookiin, Twitteriin, LinkedIniin tai muuhun sosiaaliseen verkostoon, sinun on todistettava, että olet ihminen, syöttämällä tiettyjä sanoja tai lauseita ja symboleja. Tämä todistaa kiistatta, että käyttäjä on todellinen henkilö, jolla on pääsy tiliinsä verkossa. Captchaa käytetään siksi suojaamaan verkkosivustoja roboteilta ja roskapostittajilta, jotka ovat ohjelmia, jotka käyttävät tietokoneita väärennettyjen tilien luomiseen. Captcha on myös turvallisuustoimenpide verkkokauppasivustoilla ja muilla sähköisen kaupankäynnin alustoilla, jotka vaativat käyttäjiä rekisteröitymään, ennen kuin he pääsevät käyttämään näiden yritysten tarjoamia palveluja.

Miten captcha toimii

Captcha on pohjimmiltaan tietokoneohjelmiston avulla luotu haastevastaustesti, jonka tarkoituksena on määrittää, voisiko Internet-palvelun, kuten Facebookin tai Twitterin, loppukäyttäjä (ihminen) automatisoida tekoälytekniikoiden avulla. Prosessissa esitetään haasteita, kuten kirjainten/numeroiden kirjoittaminen vääristyneisiin kuviin, tunnistamalla esineitä kuvista tai kirjoittamalla tiettyjä sanoja/lauseita. Nämä captcha-kysymykset on suunniteltu niin, että ne ovat helppoja ihmisille mutta vaikeita tietokoneille.

Jätä kommentti