Kuinka luoda Google My Business -profiili: Helppo opas yrityksesi näkyvyyden parantamiseen

Google My Business -profiilin Perustaminen

Google My Business -profiilin luominen on helppoa ja nopeaa. Se vaatii vain muutaman askeleen, ja sen jälkeen yrityksesi on näkyvissä Google-haussa ja Mapsissa. Tässä on lyhyt opas, joka auttaa sinua luomaan oman Google My Business -profiilin.

 1. Kirjaudu sisään Google-tilillesi tai luo uusi, jos sinulla ei ole sitä vielä. Voit käyttää Gmailia tai muuta Google-palvelua.
 2. Siirry osoitteeseen Google My Business ja napsauta ”Aloita nyt” -painiketta.
 3. Lisää yrityksesi tiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja verkkosivusto. Tässä vaiheessa voit myös valita, haluatko käyttää yrityksesi nimeä vai jotain muuta nimeä, kuten tuotemerkkiä.
 4. Vahvista yrityksesi sijainti kartalla. Voit myös lisätä palvelualueesi, jos tarjoat palveluita useilla eri alueilla.
 5. Valitse yrityksesi kategoria. Valitse tarkka kategoria, joka kuvaa yrityksesi toimintaa parhaiten. Tämä auttaa asiakkaita löytämään yrityksesi helpommin.
 6. Lisää yrityksesi kuvia ja videoita. Kuvat ja videot tekevät profiilistasi houkuttelevamman ja auttavat asiakkaita saamaan paremman kuvan yrityksestäsi.
 7. Vahvista yrityksesi tiedot. Saat vahvistuskoodin postitse tai puhelimitse, jonka avulla voit vahvistaa yrityksesi tiedot. Vahvistus on tärkeää, jotta voit hallita yrityksesi tietoja Google My Business -profiilissa.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, yrityksesi on valmis näkymään Google-haussa ja Mapsissa. Voit nyt hallita ja päivittää yrityksesi tietoja milloin tahansa Google My Business -profiilissa.

Tarvittavat Tiedot

Google My Business -profiilin luominen on helppoa ja nopeaa, kunhan sinulla on tarvittavat tiedot valmiina. Ennen kuin aloitat profiilin luomisen, varmista, että sinulla on seuraavat tiedot käytettävissä:

 • Yrityksen nimi ja osoite
 • Puhelinnumero ja sähköpostiosoite
 • Verkkosivujen URL-osoite
 • Aukioloajat
 • Kuvaus yrityksestä
 • Valokuvia ja videoita yrityksestä

Yrityksen nimi ja osoite ovat tärkeimmät tiedot, joita tarvitaan profiilin luomiseen. Puhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat myös tärkeitä, jotta asiakkaat voivat ottaa yhteyttä yritykseen helposti. Verkkosivujen URL-osoite on hyödyllinen, jos haluat ohjata asiakkaat suoraan verkkosivuillesi.

Aukioloajat ovat tärkeitä, jotta asiakkaat tietävät, milloin yrityksesi on avoinna. Muista päivittää aukioloajat erityisesti loma-aikojen ja juhlapyhien aikana. Kuvaus yrityksestä auttaa asiakkaita ymmärtämään, mitä palveluita tai tuotteita yrityksesi tarjoaa. Valokuvat ja videot ovat myös tärkeitä, sillä ne antavat asiakkaille paremman kuvan yrityksestäsi.

Kun sinulla on kaikki tarvittavat tiedot käytettävissä, voit aloittaa Google My Business -profiilin luomisen. Muista päivittää profiilia säännöllisesti ja vastata asiakkaiden arvosteluihin. Näin voit parantaa yrityksesi näkyvyyttä ja houkutella uusia asiakkaita.

Google My Business -profiilin Asetukset

Kun yrityksen Google My Business -profiili on luotu, on aika asettaa profiilin tiedot ja asetukset. Tässä osiossa käydään läpi, miten yrityksen tiedot, sijainti ja aukioloajat sekä yrityksen kuvat lisätään Google My Business -profiiliin.

Yrityksen Tiedot

Yrityksen tiedot ovat tärkeitä, jotta asiakkaat voivat löytää yrityksen helposti ja saada oikean kuvan yrityksestä. Tässä osiossa yrityksen nimi, osoite, puhelinnumero, verkkosivu ja muut tärkeät tiedot lisätään Google My Business -profiiliin.

Yrityksen nimi ja osoite ovat tärkeimmät tiedot, joita asiakkaat käyttävät yrityksen löytämiseen. Puhelinnumero ja verkkosivu ovat myös tärkeitä, jotta asiakkaat voivat ottaa yhteyttä yritykseen ja löytää lisätietoa yrityksestä.

Sijainti ja Aukioloajat

Sijainti ja aukioloajat ovat tärkeitä tietoja, jotta asiakkaat voivat löytää yrityksen ja tietää, milloin yritys on avoinna. Tässä osiossa yrityksen sijainti ja aukioloajat lisätään Google My Business -profiiliin.

Sijainti voidaan lisätä joko manuaalisesti tai automaattisesti. Manuaalisesti sijainti lisätään osoitteen perusteella, kun taas automaattisesti sijainti määritetään GPS avulla. Aukioloajat voidaan lisätä päivittäin tai viikoittain.

Yrityksen Kuvat

Yrityksen kuvat ovat tärkeitä, jotta asiakkaat voivat saada oikean kuvan yrityksestä ja sen tarjoamista palveluista. Tässä osiossa yrityksen kuvat lisätään Google My Business -profiiliin.

Yrityksen kuvat voivat olla esimerkiksi yrityksen logo, tuotteiden kuvia tai kuvia yrityksen tiloista. Kuvat kannattaa lisätä laadukkaina ja selkeinä, jotta ne herättävät asiakkaiden mielenkiinnon ja antavat oikean kuvan yrityksestä.

Näiden asetusten avulla yrityksen Google My Business -profiili saadaan täydelliseksi ja asiakkaat löytävät yrityksen helposti ja saavat oikean kuvan yrityksestä.

Google My Business -profiilin Hallinta

Google My Business -profiilin avulla yrityksen tietoja voidaan hallita yhdessä paikassa. Profiilin hallinta on ilmaista ja helppoa, ja varmistuksen jälkeen tietoja on helppoa myös muokata.

Yrityksen profiilisivulla on mahdollista lisätä tietoja yrityksestä, kuten aukioloajat, osoite, puhelinnumero ja verkkosivut. Profiilisivulla on myös mahdollista lisätä kuvia ja videoita yrityksestä, joka auttaa houkuttelemaan uusia asiakkaita.

Google My Business -profiilin avulla yritys voi myös vastata asiakkaiden arvosteluihin ja kysymyksiin. Tämä auttaa rakentamaan luottamusta asiakkaiden kanssa ja antaa yritykselle mahdollisuuden vastata asiakkaiden tarpeisiin.

Profiilin hallinnassa on tärkeää varmistaa, että tiedot ovat ajan tasalla ja tarkkoja. Yrityksen tietojen päivittäminen säännöllisesti auttaa varmistamaan, että asiakkaat saavat oikeat tiedot yrityksestä.

Yrityksen profiilisivulla on myös mahdollista tarkastella tilastoja, kuten kuinka monta kertaa yrityksen tietoja on katsottu ja kuinka monta kertaa yrityksen sijaintia on etsitty Google Mapsista. Tämä tieto auttaa yritystä ymmärtämään, kuinka hyvin sen profiili suoriutuu ja miten sitä voidaan parantaa.

Google My Business -profiilin hallinta on tärkeä osa yrityksen markkinointia ja asiakassuhteiden hallintaa. Yrityksen kannattaa varmistaa, että sen profiili on ajan tasalla ja houkutteleva uusille asiakkaille.

Arvostelujen Hallinta

Google My Business -profiilin avulla yritys voi hallita arvostelujaan ja vastata niihin. Arvostelut voivat olla arvokasta palautetta, joka auttaa yritystä kehittymään ja parantamaan asiakaskokemusta.

Arvostelujen hallinnan avulla yritys voi vastata arvosteluihin ja osoittaa asiakkailleen, että heidän palautteensa on tärkeää. Vastaukset voivat myös auttaa rakentamaan luottamusta asiakkaiden ja yrityksen välillä.

Yrityksen tulisi vastata arvosteluihin mahdollisimman nopeasti, jotta asiakkaat tuntevat olevansa kuullut ja arvostetut. Vastauksissa tulisi käyttää ystävällistä ja ammattimaista sävyä.

Joskus yritys saattaa saada negatiivisia arvosteluja. Tällöin on tärkeää vastata niihin rakentavasti ja yrittää ratkaista ongelma. Yrityksen tulisi tarjota asiakkaalle ratkaisua ja pyytää anteeksi mahdollisista virheistä.

Yrityksen kannattaa myös pyytää asiakkailta palautetta ja arvosteluja. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia tai tekstiviestiä, jossa pyydetään asiakkaita jakamaan kokemuksensa.

Arvostelujen hallinta on tärkeä osa Google My Business -profiilin käyttöä. Se auttaa yritystä rakentamaan positiivista mainetta ja parantamaan asiakaskokemusta.

Google My Business -profiilin Optimointi

SEO Vinkkejä

Google My Business -profiilin luominen on tärkeä askel yrityksen verkkonäkyvyyden (SEO) parantamiseksi. Mutta pelkkä profiilin luonti ei riitä, vaan sen optimointi on avainasemassa, jotta yritys löydetään helposti Googlen hakutuloksissa. Tässä muutamia vinkkejä Google My Business -profiilin optimointiin:

 • Käytä avainsanoja: Profiilin tiedoissa kannattaa käyttää avainsanoja, joita asiakkaat käyttävät etsiessään yritystäsi. Esimerkiksi ravintolan profiiliin kannattaa lisätä avainsanat ”ravintola”, ”lounas” ja ”illallinen”.
 • Täydelliset tiedot: Täydellinen profiili sisältää kaikki tarvittavat tiedot, kuten yrityksen nimi, osoite, puhelinnumero, aukioloajat ja linkki verkkosivuille. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein ja päivitetyt.
 • Kuvat: Lisää profiiliin korkealaatuisia kuvia yrityksestäsi. Kuvat voivat olla esimerkiksi tuotteista, palveluista, tiloista ja henkilökunnasta. Muista lisätä myös profiilikuvaa ja kansikuvaa.

Sisällön Päivittäminen

Google My Business -profiilin optimointi ei ole kertaluonteinen prosessi, vaan profiilia kannattaa päivittää säännöllisesti. Tässä muutamia vinkkejä sisällön päivittämiseen:

 • Tarjoukset: Lisää profiiliin ajankohtaiset tarjoukset ja kampanjat. Tämä houkuttelee asiakkaita käyttämään yritystäsi.
 • Arvostelut: Seuraa ja vastaa asiakkaiden antamiin arvosteluihin. Positiiviset arvostelut lisäävät luottamusta yritystäsi kohtaan ja negatiivisiin arvosteluihin voi vastata rakentavasti ja korjata tilanteen.
 • Uutiset: Lisää profiiliin ajankohtaisia uutisia yrityksestäsi. Tämä pitää asiakkaat ajan tasalla yrityksesi toiminnasta.

Google My Business -profiilin optimointi on tärkeä askel yrityksen verkkonäkyvyyden parantamisessa. Noudattamalla näitä vinkkejä, yrityksesi löytyy helpommin Googlen hakutuloksissa ja houkuttelee enemmän asiakkaita.

Google My Business -profiilin Analytiikka

Google My Business -tilin avulla yritykset voivat seurata tarkasti, miten heidän liiketoimintansa sujuu verkossa. Tämä on mahdollista käyttämällä Google My Business -profiilin analytiikkaa.

Analytiikka tarjoaa tietoa siitä, miten asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa yrityksen kanssa verkossa. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä tietoja, joita Google My Business -profiilin analytiikka tarjoaa:

 • Näyttökerrat: Tämä kertoo, kuinka monta kertaa yrityksen tiedot on näytetty Google-haussa tai Google Mapsissa.
 • Klikkaukset: Tämä kertoo, kuinka monta kertaa yrityksen tietoihin on klikattu Google-haussa tai Google Mapsissa.
 • Suorat yhteydenotot: Tämä kertoo, kuinka monta kertaa asiakkaat ovat ottaneet suoraan yhteyttä yritykseen Google My Business -profiilin kautta.
 • Reittiohjeiden pyynnöt: Tämä kertoo, kuinka monta kertaa asiakkaat ovat pyytäneet reittiohjeita yrityksen sijaintiin Google Mapsissa.

Analytiikka tarjoaa myös tietoa siitä, miten asiakkaat ovat löytäneet yrityksen Googlesta. Tämä sisältää tiedot siitä, kuinka monta kertaa yrityksen tietoihin on klikattu Google-haussa, Google Mapsissa tai Google+ -palvelussa.

Lisäksi Google My Business -profiilin analytiikka tarjoaa tietoa siitä, miten yrityksen valokuvat ja videot ovat suoriutuneet verkossa. Analytiikka kertoo esimerkiksi, kuinka monta kertaa yrityksen valokuvia on katsottu ja kuinka monta kertaa niitä on jaettu.

Analytiikan avulla yritykset voivat seurata, miten heidän liiketoimintansa kehittyy verkossa ja miten he voivat parantaa sitä.