Webhotelli vertailu – Parhaat webhotellit 2022

Kun kyse on verkkosivustosi hostingista, tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Mistä siis tiedät, mikä webhotelli on sinulle paras? Tässä kirjoituksessa käsittelemme joitakin tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon, kun valitset hosting-palveluntarjoajaa. Suosittelemme myös joitakin parhaita webhotelleja verkkosivustoille!

Webhotelli vertailu

 1. Zoner WP-Cloud WordPress webhotellit
 2. Cloudways hosting
 3. Zoner webhotellit
 4. Namecheap hosting
 5. Domainhotelli webhotellit
 6. Bluehost
 7. Hostingpalvelu
 8. SiteGround

Mikä on webhotelli eli hosting ja miksi tarvitset sitä verkkosivustollesi?

Jotta sinulla olisi verkkosivusto, tarvitset verkkotunnuksen eli domainin (mikä on verkkosivustosi nimi) ja sivustohostingin (missä verkkosivustosi sijaitsee internetissä). Sivuston hosting on palvelu, jonka avulla voit tallentaa kaikki verkkosivustosi tiedostot (kuten HTML-koodin, kuvat, videot jne.) palvelimelle. Kun joku kirjoittaa verkkotunnuksesi, hän pääsee verkkosivustollesi. Tarjolla on monia erilaisia isäntiä, ja voi olla hankalaa valita tarpeisiisi sopiva. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että valitset luotettavan webhotellin, jossa on hyvä käytettävyysaika (jotta verkkosivustosi on aina käytettävissä) ja hyvä asiakastuki, jos sinulla on ongelmia. Oikean hostingin avulla voit luoda menestyksekkään verkkosivuston, joka tavoittaa laajan yleisön.

Saatavilla olevat erilaiset hosting-tyypit

Yrityksille ja yksityishenkilöille on nykyään tarjolla monia erilaisia hosting-tyyppejä. Toisessa ääripäässä on jaettu hosting, joka on usein edullisin vaihtoehto ja sopii erinomaisesti yksityishenkilöille tai pienille yrityksille, jotka eivät halua sitoutua paljon resursseja verkkopalveluunsa. Toisessa ääripäässä on dedikoitu hosting, joka tarjoaa täydellisen hallinnan palvelininfrastruktuuriin, mutta on yleensä kalliimpaa. Näiden kahden ääripään välissä on useita muita vaihtoehtoja, kuten pilvipalvelinhostaus, hallinnoitu hosting ja virtuaalinen yksityinen palvelin (VPS). Viime kädessä hostingin valinta riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja mieltymyksistäsi sekä budjetistasi. Valitsitpa minkälaisen hosting-tyypin tahansa, on kuitenkin tärkeää, että teet tutkimustyötä löytääksesi palvelun, joka tarjoaa yrityksesi tarvitsemaa luotettavuutta, suorituskykyä ja turvallisuutta.

Miten valita paras webhotelli sivustollesi

Kun olet perustamassa verkkosivustoa, yksi tärkeimmistä päätöksistä, jotka teet, on web-hosting-palveluntarjoajan valinta. On otettava huomioon monia eri tekijöitä, ja voi olla hankalaa tietää, mikä vaihtoehto on paras tarpeisiisi. Seuraavassa on neljä asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä, kun valitset web-isäntää:

 • Ensinnäkin, mieti, millaisia ominaisuuksia tarvitset. Tarvitsetko rajoittamatonta tallennustilaa? Ilmaisen verkkotunnuksen? 24/7-asiakastuen? Tee luettelo pakollisista ominaisuuksista, jotta voit rajata vaihtoehtoja.
 • Toiseksi, harkitse budjettia. Hosting-palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia paketteja eri hintaluokissa. On tärkeää löytää sellainen, joka on edullinen, mutta tarjoaa myös tarvitsemasi ominaisuudet.
 • Kolmanneksi, ota huomioon verkkosivustosi koko ja laajuus. Jos olet vasta aloittamassa, et ehkä tarvitse kaikkia kalliimpien pakettien tarjoamia hienouksia. Toisaalta, jos sinulla on suuri verkkosivusto tai odotat paljon liikennettä, sinun on varmistettava, että paketti vastaa tarpeitasi.
 • Lue lopuksi muiden asiakkaiden arvosteluja. Kun olet karsinut vaihtoehtosi, lue arvosteluja verkossa ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet

Ammattimaisen hosting-palveluntarjoajan käytön edut

Kun käytät ammattimaista hosting-palveluntarjoajaa, voit luottaa siihen, että verkkosivustosi on yleisösi käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa. Lisäksi ammattimaiset hosting-palveluntarjoajat tarjoavat monitasoista tietoturvaa, joka suojaa verkkosivustoasi verkkohyökkäyksiltä. Jos verkkosivustosi kanssa ilmenee teknisiä ongelmia, voit luottaa myös siihen, että hosting-palveluntarjoajan asiakastukitiimi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman nopeasti ja tehokkaasti. Kaiken kaikkiaan ammattimaisen hosting-palveluntarjoajan käyttäminen on paras tapa varmistaa, että verkkosivustosi toimii aina moitteettomasti.