Mikä on TLS-salaus ja miten se pitää tietosi turvassa?

Nykypäivän digitaaliaikana on tärkeämpää kuin koskaan pitää tietosi turvassa. Yksi tapa tehdä tämä on käyttää TLS-salausta. TLS on lyhenne sanoista Transport Layer Security, ja se on protokolla, joka auttaa suojaamaan tietojasi, kun ne kulkevat tietokoneen ja vierailemiesi verkkosivustojen välillä.

Mikä on TLS-salaus ja miten se toimii?

TLS-salaus on protokolla, jota käytetään kahden laitteen välisen viestinnän suojaamiseen. Protokolla käyttää symmetrisen ja epäsymmetrisen salauksen yhdistelmää tietojen salaamiseen. Symmetrisessä salauksessa käytetään jaettua salaista avainta, kun taas epäsymmetrisessä salauksessa käytetään julkisia ja yksityisiä avaimia. TLS-salauksessa käytetään myös digitaalisia allekirjoituksia ja hashingia tietojen eheyden varmistamiseksi. TLS-salausta käytettäessä tiedot salataan ensin symmetrisellä avaimella. Tämän jälkeen symmetrinen avain salataan vastaanottajan julkisella avaimella. Vastaanottaja voi sitten purkaa symmetrisen avaimen salauksen yksityisellä avaimellaan. Tällä prosessilla varmistetaan, että vain tarkoitettu vastaanottaja voi lukea tiedot. TLS-salausta käytetään usein yhdessä SSL:n kanssa lisäturvakerroksen tarjoamiseksi.

Mistä tiedät, käyttääkö verkkosivusto TLS-salausta?

Jos et ole varma, käyttääkö verkkosivusto TLS-salausta, voit etsiä muutamia asioita. Yksi niistä on selaimesi osoitepalkissa oleva ”lukko”-kuvake. Tämä osoittaa, että verkkosivusto käyttää SSL/TLS-salausta. Toinen tapa tarkistaa asia on tarkastella verkkosivuston URL-osoitetta. Jos se alkaa sanalla ”HTTPS”, sivusto käyttää SSL/TLS-salausta.

Mitä etuja TLS-salauksen käyttämisestä verkkosivustollasi on?

TLS-salauksen käyttämisestä verkkosivustollasi on monia etuja. Yksi niistä on se, että se auttaa pitämään tietosi turvassa, kun ne kulkevat tietokoneesi ja verkkosivuston välillä. Toinen hyöty on, että se voi auttaa estämään verkkohyökkäyksiä. TLS-salaus voi myös auttaa parantamaan verkkosivustosi sijoitusta hakukoneissa. Lopuksi TLS-salauksen käyttö voi auttaa rakentamaan luottamusta verkkosivustosi kävijöiden kanssa.

Jätä kommentti