Satelliitti-internet: Miten se toimii ja miksi sitä tarvitaan

Jos olet kuten useimmat ihmiset, pidät internetiä itsestäänselvyytenä. Otat sen käyttöön ja odotat, että voit käyttää mitä tahansa haluamaasi ja milloin tahansa. Mutta entä jos internetiä ei olisi? Ei Facebookia, Googlea tai Amazonia. On vaikea kuvitella elämää ilman internetiä, mutta se on todellisuutta miljoonille ihmisille eri puolilla maailmaa, joilla ei ole laajakaistayhteyttä. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme satelliitti-internetistä ja siitä, miten se toimii!

Mikä on satelliitti-internet?

Satelliitti-internet on satelliittitekniikka, jonka avulla voit käyttää internetiä mistä päin maailmaa tahansa. Se käyttää satelliittiantennia ja modeemia tietojen lähettämiseen edestakaisin tietokoneen tai älypuhelimen välillä, minkä ansiosta kuka tahansa, jolla on satelliittipalvelu (ja hyväksytty laite), voi muodostaa verkkoyhteyden, vaikka asuinpaikassaan ei olisikaan DSL-, kaapeli- tai Wi-Fi-verkkoa.

Yksi kunnianhimoisimmista satelliitti-internet-hankkeista on Elon Muskin Starlink-projekti. Hän aikoo laukaista 12 000 satelliitin verkon matalalle Maan kiertoradalle tarjotakseen nopeaa laajakaistaista internetpalvelua ihmisille ympäri maailmaa, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää sitä. Ensimmäinen erä satelliitteja laukaistiin toukokuussa 2019, ja lisää on tarkoitus laukaista myöhemmin tänä vuonna.

Miten satelliitti-internet toimii?

Satelliitti-internet toimii yhdistämällä tietokoneesi tai älypuhelimesi Maata kiertävään satelliittiin. Satelliitti välittää tietosi edestakaisin yhden tai useamman muun satelliitin kanssa, kunnes se saapuu määränpäähänsä. Koska satelliittisignaalit kulkevat avaruudessa, sääolosuhteet, kuten sade tai lumi, eivät vaikuta niihin, joten se on erinomainen vaihtoehto ihmisille, jotka asuvatmaaseudulla tai syrjäisillä alueilla.

Satelliitti-internetin edut

Satelliitti-internetin käyttöön on monia syitä, muun muassa seuraavat:

  • Ei tarvetta lankapuhelimelle tai kaapelitilaukselle
  • Toimii missä tahansa maailmassa, kun taivas on esteettömästi näkyvissä
  • Nopeat lataus- ja latausnopeudet
  • Alhaiset kuukausihinnat

Sopiiko satelliitti-internet minulle?

Satelliitti-internetyhteys on erinomainen vaihtoehto henkilöille, jotka asuvat maaseudulla tai syrjäisillä alueilla tai matkustavat usein paikkoihin, joissa ei ole laajakaistapalvelua. Se on myös hyvä valinta ihmisille, jotka haluavat välttää Internet-palveluntarjoajan asettamat datakattoja ja kuristuksia. Satelliitti-internetyhteys voi kuitenkin olla kallis, joten se ei välttämättä sovi kaikille.

Jätä kommentti