Parhaat ja suosituimmat mobiilisovellukset 2022

Älypuhelinten sovelluskaupat pullistelevat erilaisia sovelluksia, jotka voivat olla sekä hyödyllisiä että viihdyttäviä. Niiden avulla on mahdollista löytää palveluja, vertailla hintoja, tehdä ostoksia, etsiä seuraa ja oikeastaan mitä ikinä vain keksitkään toivoa.

Tästä runsaudensarvesta erottuu välillä muutamia erityisen hyviä luomuksia. Tässä ovat vuoden 2022 parhaat ja suosituimmat mobiilisovellukset.

TripAdvisor

Matkailualan ylivoimainen ykkössovellus TripAdvisor on toiminut reissaajien apuna jo vuodesta 2000 alkaen. Sen suosio on tätä nykyä valtava: sitä käyttää vuosittain kymmeniä miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa.

Sovelluksen kautta on mahdollista löytää majoituspaikkoja, ravintoloita, nähtävyyksiä, kokemuksia ja paljon muuta – kaikkea, mitä matkailija voi tarvita. Toiminta perustuu käyttäjien kirjoittamiin arvosteluihin, jotka sitten määrittävät kohteen sijoituksen listoilla.

TripAdvisorista on mahdollista hakea yksittäisen kohteen arvosteluja myös nimellä, tai vaihtoehtoisesti tutustua lähialueen tarjontaan näppärän karttatoiminnon avulla.

Nyt kun matkailu on taas avautunut, kohdehaut käyvät kuumina jälleen. TripAdvisor kuuluukin ehdottomasti vuoden 2022 parhaisiin sovelluksiin.

ResQ Club

ResQ Club osuu ideallaan täydellisesti vuoden 2022 tarpeisiin ja toiveisiin. Se yhdistää noutoruoan helppouden ja mukavuuden kestävään kehitykseen. 

Ravintolat, kahvilat ja kaupat voivat listata sovellukseen ruoka-annoksia, jotka olisivat muutoin pian menossa hävikkiin. Asiakkaat voivat sitten selata lähialueen tarjontaa ja käydä noutamassa ruokia reiluilla alennuksilla.

Ruokaa heitetään roskiin pelkästään Suomessa 100 miljoonaa kiloa, joten ResQ Clubin kaltaisille sovelluksille on siis todella tarvetta. Sen avulla sinä voit nauttia maukkaista herkuista edullisesti, ravintolapalvelut saavat tuloja, ja hävikkiruokaa syntyy vähemmän – loistava diili kaikille.

EasyPark

Sovellus on hyvä silloin, kun se onnistuu ratkaisemaan jonkin suuria joukkoja koskettaneen ongelman. EasyPark on tästä erinomainen esimerkki. Sovellus onkin käytössä jo 20 maassa, Suomi mukaan lukien.

EasyParkilla voit maksaa parkkiajan helposti sovelluksen kautta. Kun tarvitset lisää parkkiaikaa, voit lisätä sitä etänä palaamatta takaisin autolle välissä. Maksat vain siitä ajasta, jonka autosi on todella ollut pysäköitynä.

EasyParkista löytyy myös toiminto, joka auttaa etsimään vapaita parkkipaikkoja. Se neuvoo, mistä vapaita paikkoja löytyy kaikkein todennäköisimmin. Toiminto on käytössä toistaiseksi vain muutamissa kaupungeissa (Helsinki, Tampere, Turku ja Lahti), mutta toivottavasti se laajenee tulevaisuudessa.

Pelisovellukset

Myös pelaaminen tapahtuu yhä useammin mobiilissa. Oletko koskaan miettinyt, mikä on maailman suosituin peli? Vastaus on hieman yllättävä!

Mobiilipelaamisen ykkösnimi nimittäin vanha kunnon Tetris. Tätä ikivihreää palapeliä on ladattu jo yli kymmenen miljoonaa kertaa. Maailman suosituin peli tarjoaa yksinpelin lisäksi hauskan Tetris Royal -tilan, jossa voit kamppailla 99:ää muuta pelaajaa vastaan.

Mobiilissa pelataan paljon myös rahapelejä. Erityisesti rekisteröintivapaa pelaaminen on suosittua, sillä siinä sinun ei tarvitse täyttää pienellä näytöllä pitkiä rekisteröintilomakkeita. 

Käytännössä kaikki pelisivustot toimivat kännykällä vähintään selaimen kautta, sillä ne ovat aina responsiivisia. Jokunen pikacasino tarjoaa lisäksi erillisen ladattavan sovelluksen.

Löydät kaikki suosituimmat pelit kännykkäsi sovelluskaupasta. Osaa niistä on mahdollista pelata ilmaiseksi – tutustu ja löydä oma suosikkisi.

Äänikirjasovellukset

Viime aikojen suosituimpiin vapaa-ajan sovelluksiin kuuluvat erilaiset äänikirjapalvelut. Niiden ansiosta moni on innostunut kirjallisuudesta aivan uudella tasolla. 

Äänikirjapalvelu tarjoaa loistavan tavan rentoutumiseen missä tahansa. Voit kuunnella lempikirjojasi kotisohvalla, junassa, kävelylenkillä tai muualla. 

Vuoden 2022 parhaisiin äänikirjasovelluksiin kuuluvat esimerkiksi nämä:

  • StoryTel
  • Nextory
  • BookBeat
  • Elisa Kirja

Äänikirjasovellukset tarjoavat maksuttoman testijakson, jonka avulla voit kokeilla vaikkapa niistä jokaista. Sitten voit tehdä helpommin päätöksen, mikä äänikirjapalvelu on sinulle paras.

Deittisovellukset

Pandemia-aika nosti deittisovellusten suosion huippuunsa, ja niitä onkin ilmestynyt moneen lähtöön viime vuosina. Tällä hetkellä parhaisiin kuuluvat nämä:

  • Tinder
  • Facebook Dating
  • Badoo
  • Happn

Näistä erityisesti viimeisin on hauska yllättäjä. Happn perustuu sijaintitietoihin: se esittelee sinulle ihmisiä, joiden kanssa polkusi ovat kohdanneet viime aikoina. 

Kun seikkailet deittisovellusten maailmassa, muista netiketti. Ole kohtelias ja tee sellaisia avauksia, joita voisit tehdä kasvotustenkin.

Lopuksi

Oletko jo kokeillut tässä esiteltyjä mobiilisovelluksia? Jos et, nyt on korkea aika. Löydät ne sekä Androidin että iOS:n sovelluskaupasta, mistä voit ladata ne turvallisesti laitteellesi. Muista myös tehdä päivitykset aina niiden ollessa saatavilla, niin pääset käyttämään sovellusten uusimpia ominaisuuksia.

Lataaminen on aina maksutonta, mutta osa palveluista voi olla hinnoiteltuja. Tutustu mahdollisiin palveluhintoihin aina sovelluskohtaisesti.

Jätä kommentti