Nintendo-konsolit: Lyhyt historia

Nintendo on japanilainen yritys, joka perustettiin vuonna 1889. Alun perin se valmisti pelikortteja, mutta siirtyi lopulta muihin tuotteisiin, kuten leluihin ja videopeleihin. Vuonna 1985 se julkaisi ensimmäisen konsolinsa, Nintendo Entertainment Systemin (NES). Tämä konsoli oli erittäin suosittu, ja se tuotti vuosien varrella monia jatko-osia. Viime vuosina Nintendo on joutunut kilpailemaan muiden peliyhtiöiden, kuten Sonyn ja Microsoftin, kanssa, mutta se tuottaa edelleen konsoleita ja pelejä, joita pelaajat kaikkialla maailmassa rakastavat.

1985 Nintendon ensimmäinen konsoli (NES)

NES oli ensimmäinen Nintendon julkaisema konsoli. Se julkaistiin vuonna 1985 Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa ja vuonna 1986 Japanissa. Konsoli oli erittäin suosittu, ja sille tuli vuosien varrella useita seuraajia.NES:llä oli useita menestyksekkäitä seuraajia, kuten Super Nintendo Entertainment System (SNES), joka julkaistiin vuonna 1991. SNES:ää pidetään usein yhtenä kaikkien aikojen parhaista konsoleista.

1994 nintendo 64 (N64)

Vuonna 1994 Nintendo julkaisi kaikkien aikojen suosituimman konsolinsa: N64:n. Tämä konsoli oli erittäin menestyksekäs, ja sitä myytiin maailmanlaajuisesti yli 33 miljoonaa kappaletta. Se on erityisen kuuluisa peleistään, kuten Mario Party, GoldenEye 0075 ja Super Smash Bros. Melee.

2004 nintendo gamecube (GCN)

Nintendon seuraava konsoli oli GameCube, joka julkaistiin vuonna 2001 Japanissa ja 2002 Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. GameCube ei ollut yhtä suosittu kuin N64, mutta sillä oli silti joitakin erittäin menestyneitä pelejä, kuten Super Smash Bros. Brawl ja Metroid Prime.

2006 nintendo ds (DS)

Vuonna 2006 Nintendo julkaisi DS:n, ensimmäisen käsikonsolinsa. Tämä konsoli oli erittäin suosittu, sillä sitä myytiin maailmanlaajuisesti yli 154 miljoonaa kappaletta. Sillä oli valtava valikoima pelejä, kuten Pokémon Black ja White ja Mario Kart DS.

2012 nintendo Wii U (Wii U)

Nintendon uusin konsoli on Wii U, joka julkaistiin vuonna 2012 kaikilla alueilla. Wii U ei ole menestynyt yhtä hyvin kuin DS tai Wii, mutta sille on saatavilla hienoja pelejä, kuten Splatoon ja Super Mario Maker.

2017 nintendo switch (Switch)

Nintendon uusin konsoli on Switch, joka julkaistiin vuonna 2017. Switch on hybridikonsoli, jota voi pelata joko televisiossa tai käsikonsolina. Se on ollut tähän mennessä erittäin menestyksekäs, sillä sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 17 miljoonaa kappaletta.

Nintendo konsolien tulevaisuus

Nintendo ei ole vielä julkistanut uusia konsoleita, mutta huhujen mukaan se työstää Wii U:n seuraajaa. Mitä Nintendo sitten päättääkin tehdä tulevaisuudessa, voimme olla varmoja, että sen konsolit ovat suosittuja pelaajien keskuudessa kaikkialla maailmassa.

Jätä kommentti