Miten valita parhaat digitaaliset kehykset kuville? – internetopas digitaalisten kehyksien valintaan

Digitalisaatio ja internetin yleistyminen ovat vaikuttaneet maailmassa moneen eri osa-alueeseen, myös sisustukseen ja kuvien kehystämiseen. Enää pelkkiä perinteisiä kuvia ei haluta kehystää, vaan myös digitaalisia kuvia halutaan saada yhä enemmän esille.

Markkinoille onkin saatu paljon digitaalisten valokuvien kehyksiä, mikä on sekä hyvä että huono asia. Koska valinnanvaraa on niin paljon, voi omaan kotiin parhaiten sopivat kehykset olla vaikea valita.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä tässä oppaassa käymme läpi muutamia olennaisia seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon digitaalisia kehyksiä valitessa.

5 asiaa, jotka ottaa huomioon digitaalisia kehyksiä valitessa

1)   Mihin asetat kehyksen?

Kun mietit sopivan digitaalisen kehyksen valintaa, on sillä hyvin suuri merkitys, mihin olet asettamassa kehyksen. Se nimittäin vaikuttaa huomattavasti tuleviin valintoihin.

Tässä sinun tulee ottaa huomioon esimerkiksi seuraavat seikat:

  • Huone
  • Valaistus
  • Tilan koko
  • Katselukulma

Jos asetat kehyksen esimerkiksi olohuoneeseen, varmista, että kehystä voi katsella useammasta kuvakulmasta. Jos taas huone on hyvin valaistu, tulee kehyksen kirkkaus olla vähintään 250 cd/m2. Kehyksen tulee myös olla riittävän suuri, jotta sen voi nähdä selkeästi huoneen toisesta päästä.

Kannattaa suosia mattapintaisia kehyksiä, sillä liian kiiltävät näytöt heijastavat ikkunoiden valoa sekä heijastuksia.

2)   Wi-Fi -yhteyden laatu

Wi-Fi -yhteydellä ja sen laadulla on suuri vaikutus kehyksen toimivuuteen ja suorituskykyyn. Wi-Fi on käytännössä pakollinen, mikäli sinulla on useampia kehyksiä ja haluat lähettää kuvia ilman muistitikkua tai SD-korttia.

Jotkut kehykset, kuten Pix-Star, tarjoavat kattavat Wi-Fi- ja pilviominaisuudet, jotka mahdollistavat kehyksen hallinnan etänä. Voit esimerkiksi:

  • Muuttaa lähes kaikkia asetuksia
  • Aloittaa diaesityksiä
  • Luoda kansioita ja albumeita
  • Linkittää kehyksiä sosiaaliseen mediaan
  • Hallita kehyksen tallennustilaa

3)   Seinälle kiinnitettävä vai jalustalla seisova?

Seinälle asennettavissa digitaalisissa valokuvakehyksissä on yleensä valmiiksi asetettuna asennustapa, kuten ripustusreiät. Seinäkiinnitys on erinomainen vaihtoehto isommille, noin 30-40 cm kehyksille, kun taas alle 30cm kehykset on järkevämpi asettaa tasolle omalle jalustalle.

Jos asetat kehyksen seinälle, varmista, että katselukulma on suurempi kuin 90 astetta. Tämä on tärkeää, koska kehys täytyy pystyä näkemään kaikista huoneen osista.

Jos aiot asettaa kehyksen pöydälle, varmista, että mukana tulee jalusta, joka auttaa virtajohdon kunnollisessa piilottamisessa.

4)   Ovatko kosketusnäytöt hyvä idea?

Kun kyseessä ovat digitaaliset kehykset, kannattaa kosketusnäyttöjä välttää useastakin eri syystä. Ne eivät kestä niin hyvin, vaikka ovatkin huomattavasti kalliimpia kaikissa yli 20cm kehyksissä.

Isoin ongelma näissä ovat kuitenkin sormenjälkien alttius, sillä näyttö on puhdistettava jokaisen käyttökerran jälkeen – etenkin, jos kyseessä on kiiltävä näyttö. Mattapintaisissakin näytöissä on omat ongelmansa, sillä sormista jää niihin öljyä ja likaa on vaikea puhdistaa näytöltä.

Iäkkäillä käyttäjillä on myös hyvin vaikea tottua kosketusnäyttöihin. Kosketusnäytöt myös hajoavat herkemmin pienistä kolhuista sekä putoamisista.

Muista, että kosketusnäytön korkeampi hinta on kompensoitava uhraamalla muita tärkeitä ominaisuuksia ja toimintoja, joita normaaleissa digikehyksissä on.

5)   Näytön koko ja resoluutio

Jotta saat parhaan mahdollisen katselukokemuksen, vältä digikehystä, joka on alle 20cm. Samaan aikaan kannattaa myös välttää niitä kehyksiä, joiden koko on yli 40cm.

Kuvasuhteen tulee olla 16:9 tai 4:3. 4:3 on yleensä parempi, sillä ne vastaavat monia älypuhelimilla otettujen valokuvien suhdetta. Tällöin sinun ei tarvitse muokata kuvan kokoa ennen lähettämistä.

Resoluution tulee puolestaan olla yli 800 x 600, jotta kuvat eivät mene pikselimössöksi. Paras vaihtoehto on 1024 x 768.

Jätä kommentti