Miten nettilainat toimivat?

Verkkolainoilla voit suorittaa koko lainausprosessin lainahakemuksesta lainarahoitukseen astumatta koskaan pankin konttoriin. Ne voivat olla kätevä tapa lainata rahaa, ja vain verkossa toimivat lainanantajat voivat tarjota alhaisempia korkoja. Yleensä niillä myös voi olla vähemmän tiukkoja vaatimuksia kuin perinteisillä lainanantajilla.

Mikä on verkkolaina?

Verkkolainan voi saada joko vain verkossa toimivalta lainanantajalta tai perinteisemmän lainanantajan verkkosivuilta. Usein nämä ovat vakuudettomia henkilökohtaisia ​​lainoja, mutta voit saada myös muita lainoja verkosta.

Kuten perinteisillä lainanantajilla, jokaisella netin lainayhtiöllä on omat vähimmäiskelpoisuus- ja luottovaatimukset. Voit yleensä tarkistaa, oletko ennakko-oikeutettu lainaan kevyellä luottokyselyllä, joka ei kuitenkaan vielä takaa luottoa.

Saatat kuitenkin joutua hyväksymään tarkemman luottokyselyn, jotta voit täyttää hakemuksen. Sinun on myös ladattava varmistusasiakirjat, kuten kopio viranomaisen myöntämästä henkilöllisyystodistuksesta, ja sinun on todistettava tulosi joko pankkitilin historialla tai veroilmoituksella. Jos hyväksyt lainatarjouksen, voit saada rahat suoraan pankkitilillesi vain muutamissa minuuteissa.

Nopeimpia verkkolainoja ovat pikivipit, joissa koko prosessi kestää parhaimmillaan vain muutamia minuutteja. Vertaile pikavipit tästä ja katso millaisen tarjouksen voisit saada.

Mitä eroa on online-lainalla ja perinteisellä lainalla?

Nykyään monet perinteiset lainanantajat tarjoavat lainoja ja lainapalveluita myös verkossa. Mutta silti on muutamia eroja, jotka voivat tehdä vain verkossa toimivista lainanantajista houkuttelevampia (tai vähemmän houkuttelevia) mieltymystesi perusteella.

  • Ei henkilökohtaista yhteyttä: Ilmeisin ero on, että asiakaspalvelun edustajan tai pankkiirin kanssa ei voi olla vuorovaikutuksessa henkilökohtaisesti, kun työskentelet vain verkossa toimivan lainanantajan kanssa. Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, sinun on vastattava niihin verkossa tai puhelimitse. Tämä voi olla hyvä tai huono asia riippuen, mistä pidät raha-asioiden hoidossa.
  • Nopeat hakemukset ja arvostelut: Vain verkossa toimivat lainanantajat voivat keskittää resurssinsa luomaan yksinkertaisia ​​ja automatisoituja järjestelmiä, jotka voivat tehostaa haku- ja tarkistusprosessia. Ja lainanantaja saattaa pystyä käyttämään ohjelmaa tarkistaakseen kaiken nopeasti ilman, että hänen tarvitsee saada tietoja keneltäkään ihmiseltä.
  • Kohdistetut lainat: Monet verkkolainanantajat tarjoavat vain yhden tai kaksi lainatuotetta, ja ne luovat ne tietyntyyppistä lainanottajaa silmällä pitäen. Saatat pystyä löytämään verkkolainanantajan, joka on erikoistunut ihmisiin, joilla on huonot luottotiedot, ja toisen, joka on erikoistunut lainoihin niille, joilla on erinomaiset luottotiedot.
  • Mahdollisia säästöjä: Koska vain verkossa toimivien lainanantajien ei tarvitse rakentaa, ylläpitää tai henkilöstöä sivukonttoreita, he voivat tarjota lainoilleen alhaisempia korkoja. Tämä ei kuitenkaan ole yleisesti totta, ja sinun kannattaa tarkistaa sekä verkossa toimivien että perinteisten lainanantajien hinnat ennen päätöksen tekemistä.
  • Vähemmän ristiinmyyntiä: Yksi syy, miksi perinteiset lainanantajat voivat tarjota lainoja alhaisella korolla, on se, että he voivat ansaita rahaa myymällä sinulle myöhemmin muita tuotteita tai palveluita, kuten lainavakuutuksen tai uuden lainan. Kun työskentelet vain verkossa toimivan lainanantajan kanssa, sinun ei ehkä tarvitse käsitellä niin monia tarjouksia hankkiaksesi muita tuotteita.

Haluatpa sitten työskennellä vain verkossa toimivan lainanantajan tai perinteisen lainanantajan kanssa, voit tarkistaa heidän vähimmäisvaatimuksensa, lainatarjoukset, korot ja mahdolliset takaisinmaksuehdot määrittääksesi, mitkä lainanantajat voivat sopia parhaiten juuri sinulle.

Verkossa myönnettävillä pienlainoilla on korkokatto

Verkossa myönnettävillä lainoilla on valtion määrittämä korkokatto, joten jokainen laina, minkä netistä saa on aina tietyn korkorajan alla. Toisaalta on kuitenkin mahdollista, että lainoissa on muita kuluja, jotka voivat nostaa lainan hinnan todella korkeaksi. Korkokatto on määritetty 20 %:n, joka on verrattain korkea. Lainoja kannattaa aina kuitenkin tutkia todellisen vuosikoron avulla, sillä se kertoo tarkemmin lainan kokonaishinnan.

Jätä kommentti