Mitä ottaa huomioon, kun ostaa kodin sisustustarvikkeita netissä?

Maailma digitalisoituu kovaa vauhtia ja se näkyy myös kodin sisustustarvikkeiden ostamisessa. Siinä, missä aiemmin piti lähteä etsimään julisteet, sohvat, sängyt ja työpöydät kivijalkaliikkeistä, on kaikki ostettavissa helposti netistä.

Verkosta ostaminen on helppoa ja suurten valikoimien selaaminen on varmasti mukavaa, mutta ostoksia ei kannata lähteä tekemään pää kolmantena jalkana. Miksi? Koska vastaan voi myöhemmin tulla ikäviä sudenkuoppia, jotka olisi voinut välttää huolellisemmalla toiminnalla.

Tässä artikkelissa käydäänkin tarkemmin niitä asioita läpi, jotka tulee ottaa huomioon, kun ostaa kodin sisustustarvikkeita netistä.

6 asiaa, jotka tulee huomioida, kun ostettavana on kodin sisustustarvikkeet netissä

  1. Etsi verkkokauppa, joka sopii omaan budjettiin ja esteettiseen tyyliin

Netti on pullollaan erilaisia verkkokauppoja ja siksi ihan aluksi kannattaa etsiä rauhassa se, joka tarjoaa juuri omaan hintahaarukkaan ja silmään istuvia tuotteita. Muista kuitenkin, että hinta voi kieliä laadusta.

Mikäli mahdollista, pyydä nettikauppaa lähettämään näytteitä ostaessasi pehmeämpiä huonekaluja, kuten mattoja, verhoja tai petivaatteita, koska kuvat voivat aika ajoin olla harhaanjohtavia.

  1. Tarkista takuut ja palautuskäytännöt ennen ostamista

Jotta verkko-ostaminen on miellyttävä kokemus, kannattaa varmistaa, että tuotteella on olemassa palautusoikeus. Tämä on erityisen tärkeää ulkomaalaisten sivustojen kanssa, koska niillä voi olla eri käytännöt kuin Suomessa.

On siis erityisen tärkeää, että tuotteet voi tarvittaessa palauttaa, jos käykin niin, että ostos ei ollut miellyttävä, tai se saapui mahdollisesti viallisena tai rikkinäisenä paikalle.

  1. Muista katsoa läpi mahdolliset piilo- ja toimituskulut

Nettiostamisessa on se huono puoli, että toimituskuluista ja erilaisista piilokustannuksista ei kerrota ihan niin selvästi kuin fyysisissä liikkeissä. Ostaminen voikin tulla kalliiksi, jos näitä tietoja ei osaa etsiä ennen ostonapin painamista.

Varmista, että olet tietoinen kunkin nettikaupan kuluista, kuten veroista, toimituskuluista ja mahdollisista tullimaksuista – sekä muista piilokuluista.

  1. Tee mittaukset, jotta nettiostaminen onnistuu mutkattomasti

Vaikka tuotteita ostetaan verkosta, on erityisen tärkeää tehdä mittaukset kotona, jotta saa ostettua oikeankokoisen ja -laisen tuotteen.

  1. Lue toisten arvosteluja ja anna myös niille painoarvoa

Arvostelut kertovat tuotteesta kaiken, koska niitä ovat kirjoittaneet ihmisen, jotka sen ovat oikeasti ostaneet ja kokeilleet.

Etsi siis arvosteluja tuotteesta, jota olet ostamassa, ja pidä ne mielessäsi. Arvostelut voi löytää joko nettikaupan omilta sivuilta, toisesta verkkokaupasta tai joltakin ihan muulta arvostelusivustolta.

  1. Vertaile hintoja eri nettikauppojen välillä

Jos olet ostamassa tuotetta, joka on saatavilla useissa verkkokaupoissa, varmista, että ostat sen parhaalla mahdollisella hinnalla. Kannattaakin vertailla eri nettikauppojen hintoja ja valita tottakai se halvin.

Älä siis osta tuotetta heti ensimmäisestä nettikaupasta, joka tulee vastaan.

Miksi ostaa kodin sisustustarvikkeet netistä?

Nettishoppailun suosio kasvaa, mikä ei ole yllätys, koska siihen liittyy monia hyviä puolia. Yleensä kodin sisustustarvikkeet on hankittu fyysisistä liikkeistä, mutta nyt niitäkin ostetaan verkosta enemmän kuin koskaan ennen. Miksi? Tässä perustelut:

  1. Todella paljon valinnanvaraa: Netissä on tarjolla paljon laajempi valikoima erilaisia tuotteita ja voit löytää kaiken tarvittavan suoraan verkosta sen sijaan, että kävisit useammassa kivijalkaliikkeessä.
  2. Rahan säästäminen: Nettikauppojen ylläpitämiseen ei sisälly niin paljon kuluja kuin kivijalkakaupoilla, jonka vuoksi tuotteiden hinnat ovat alhaisempia.
  3. Arvostelut helpottavat ostopäätöstä: Muiden ihmisten tekemät arvostelut tekevät ostamisesta helpompaa, kun näkee, mitkä tuotteet kannattaa kiertää kauempaa.
  4. Ostaminen onnistuu missä ja milloin vain: Netistä ostaessa ei tarvitse pohtia aikatauluja tai omaa sijaintia, sillä tilauksen voi laittaa menemään mistä ja milloin tahansa.

Jätä kommentti