Mitä CC tarkoittaa sähköpostissa?

Jos olet joskus ollut utelias siitä, mitä cc tarkoittaa sähköpostissa, et ole yksin. CC on lyhenne, joka tarkoittaa hiilikopiota – termi, joka on peräisin kirjoituskoneista. Kun cc-kirjoitat jonkun henkilön sähköpostiin, se tarkoittaa, että hän saa kopion sähköpostista, mutta ei ole varsinainen vastaanottaja. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat pitää jonkun ajan tasalla tai jos tarvitset hänen mielipiteensä johonkin asiaan.

Miten cc:tä käytetään sähköpostissa

Kun haluat lähettää sähköpostin useammalle kuin yhdelle henkilölle, voit käyttää cc-toimintoa. Tämä on lyhenne sanoista ”hiilikopio” Kun käytät cc-toimintoa, kaikki sähköpostin vastaanottajat näkevät muut vastaanottajat. Voit käyttää cc-toimintoa, jos lähetät ryhmäsähköpostia tai jos haluat, että joku muu on tietoinen sähköpostikeskustelusta. Jos haluat käyttää cc-toimintoa, lisää niiden henkilöiden osoitteet, jotka haluat ottaa mukaan, cc-kenttään uutta sähköpostiviestiä laatiessasi. Muista, että cc on julkinen tapa jakaa tietoja, joten käytä sitä vain sähköposteihin, jotka eivät sisällä luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja.

Sähköpostissa olevan cc:n edut

Cc:n käyttämisessä sähköpostissa on muutamia etuja. Ensinnäkin sen avulla voit pitää jonkun ajan tasalla, joka saattaa tarvita päivitystä keskustelusta. Toiseksi sen avulla voit saada toisen henkilön mielipiteen ilman, että hänestä tuntuu, että hän on ainoa, jota kuullaan. Lopuksi se voi olla tapa kiittää jotakuta siitä, että heidän apunsa ilman, että se näyttää siltä, että he ovat ainoat, jotka ovat tehneet jotain.

Esimerkkejä siitä, milloin cc:tä käytetään

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, milloin voit käyttää cc-koodia sähköpostissa:

  • Lähetät ryhmäsähköpostia ja haluat, että kaikki ovat tietoisia keskustelusta.
  • Pyydät neuvoa ystävältäsi ja haluat ottaa puolisosi mukaan keskusteluun.
  • Haluat pitää pomosi ajan tasalla projektista, jonka olet toteuttanut.
  • Olet lähettämässä kiitosviestiä tiimille ja haluat sisällyttää siihen pomosi.

Kuten näet, on monia eri syitä, miksi joku voi käyttää cc-toimintoa sähköpostissa. Yrititpä sitten pitää jonkun ajan tasalla tai saada toisen henkilön mielipiteen, cc-toiminto voi olla hyödyllinen työkalu.

Jätä kommentti