Miksi internetyhteys on toisinaan epävakaa?

Epävakaa Internet-yhteys on jokaisen internetin käyttäjän olemassaolon uhka – olet keskellä tärkeää verkkokokousta ja videopuhelusi katkeaa tai yrität katsoa suosikkiohjelmaasi Netflixissä ja suoratoisto vain pysähtyy. Yrität hakea lainaa netistä ja hakemus keskeytyy. Äärimmäisen ärsyttävää.

Älä huoli – et ole yksin ihmetellessäsi ”miksi internetyhteyteni on epävakaa?” Tässä tekstissä tutkimme joitain yleisiä epävakauden syitä ja annamme vinkkejä sen korjaamiseen.

Miksi Internet-yhteyteni on epävakaa?

Tähän kysymykseen ei ole suoraa vastausta. Internet-yhteys saadaan aikaan laitteisto- ja ohjelmistojärjestelmällä, jota harvoin ajattelemme sen toimiessa moitteettomasti. Kuitenkin, kun epävakaa yhteys on ongelma, ymmärrämme, että siihen voi olla useita syitä. 

Vakaan yhteyden saavuttamiseksi sinun tulee ensin diagnosoida ongelma – tässä on joitain yleisimpiä syitä epävakaaseen yhteyteen tai Internetin puuttumiseen.

1. Reitittimen toimintahäiriö

Reititin on laite, joka auttaa yhdistämään laitteet Internetiin. Se muodostaa yleensä langattoman yhteyden, ja jos se ei toimi kunnolla, Internet voi olla tukossa tai epävakaa. Jos internetyhteys katkeaa jatkuvasti tietokoneestasi, mutta toimii hyvin muissa laitteissa, kuten älytelevisiossa, kyseessä on todennäköisesti reitittimen toimintahäiriö.

Jos Internet-yhteys on kuitenkin epävakaa kaikissa laitteissa, tässä on muutamia syitä, joita sinun kannattaa tutkia.

  • Viallinen yhteys: Reitittimesi ei ehkä ole kytketty oikein tai kaapeli voi olla vaurioitunut.
  • Viallinen laitteisto: Internet-yhteytesi voi olla epävakaa viallisen laitteiston, kuten modeemin tai reitittimen, vuoksi.
  • Yhteysongelmat: Jos reitittimesi lähellä on muita samaa taajuutta käyttäviä laitteita, se voi aiheuttaa häiriöitä ja epävakaa yhteyden.
  • Heikko signaali: Jos reititin on liian kaukana laitteesta, se voi johtaa heikkoon signaaliin ja aiheuttaa epävakaan yhteyden.
  • Ohjelmisto-ongelmat: Jos reititintäsi ei ole määritetty optimaalisesti, se voi johtaa epävakaaseen yhteyteen.

Jos internetyhteytesi ei toimi eikä se johdu yllä olevista tapauksista, laitteet tarvitsevat huoltoa, ja tällainen ongelma ratkaistaan ​​yleensä laitteen vaihdolla.

2. Ylikuormitettu kanava

Joskus internetyhteytesi voi olla epävakaa, koska kaistalla on liikaa liikennettä. Jos monet ihmiset alueellasi muodostavat yhteyden saman kaistan kautta, se voi johtaa ruuhkautumiseen ja epävakauteen, mikä oli yleinen ongelma, kun monet ihmiset työskentelivät kotoa käsin.

Muina aikoina Internet-yhteytesi voi tilapäisesti hidastua, jos olet äskettäin aloittanut suuren latauksen tai viimein päivität laitettasi, ja Internet-yhteys palautuu normaaliksi, kun olet valmis.

3. Laitteen kokoonpano

Toinen syy siihen, miksi Internet-yhteytesi on epävakaa, voi olla laitteiden kokoonpano. Jos käytät Internetiä useilla laitteilla, varmista, että ne kaikki on määritetty oikein – jokaisella laitteella tulee olla yksilöllinen IP-osoite ja ne on oltava samassa verkossa.

Lisäksi jotkin laitteet sammuttavat tietyt palvelut osana virranhallintakäytäntöjä akun käyttöiän pidentämiseksi, mikä on yleisempää puhelimissa. Jos yhteys on epävakaa, kun et käytä laitetta, se johtuu todennäköisesti virranhallinta-asetuksista, jotka voit sammuttaa, varsinkin kun voit ladata laitteen milloin tahansa.

4. Haittaohjelmat

Jos ihmettelet edelleen ”miksi Internet ei toimi”, se voi johtua haittaohjelmista. Haittaohjelmat voivat aiheuttaa Internet-ongelmia kahdella tavalla. Ensinnäkin se voi vahingoittaa järjestelmän kriittisiä osia, jotka vastaavat yhteyksistä. Toiseksi se voi huijata sinut ajattelemaan, että internettisi ei ole vakaa, jotta voit ladata toisen haittaohjelman parannuskeinona, mutta se voi itse asiassa vahingoittaa laitettasi entisestään.

Vaikka tämä ei todennäköisesti ole syy epävakaaseen yhteytesi, on silti hyvä idea suorittaa virustarkistus varmuuden vuoksi. Haittaohjelmat ovat koko ajan yleisempiä ja arkoja tietojamme pyritään kaappaamaan näiden ohjelmien avulla. 

Kannattaa siis tarkkailla aina laitteiden tilaa. Niissä voi olla vaikka millaisia ohjelmia päällä, joista et ole koskaan kuullutkaan.

Jätä kommentti