Miksi ihmiset hakevat lainaa netistä? 7 tärkeintä syytä

Nykyaikana sekä ihmisten elämäntavat että rahankäyttö ovat moninaistuneet ja monimutkaistuneet, tehden talouden hallinnasta hankalaa. Monia suuria ostoksia rahoitetaan nykyisin lainarahalla, sen sijaan että säästettäisiin etukäteen, kuten menneillä sukupolvilla on ollut tapana.

Mitkä sitten ovat ihmisten pääsyyt hakea lainaa netistä? Siis tietenkin sen lisäksi että lainan hakeminen netistä on se yksinkertaisin, helpoin ja nopein tapa, kun halutaan jotakin rahoittaa lainalla. Tässä ovat tärkeimmät syyt miksi ihmiset hakevat lainaa netin kautta helposti ja nopeasti.

  1. Asunnon ostaminen

Kuluttajien ylivoimaisesti suurin ja kallein hankinta elämän polkua kulkiessa on oma asunto. Ennen mentiin pankkiin hattu kourassa anomaan lainaa, jotta oman asunnon osto mahdollistuisi. Ehdot lainan saamiselle olivat hyvin tiukat ja lainoja myönnettiin huomattavasti nykyistä vähemmän.

Nykyisin myös lainaneuvottelun voi hoitaa netissä, oman koneen, puhelimen tai tabletin ääressä, poistumatta kotoa. Tämä on loistava edistysaskel muutenkin sähköistyvän ja nettiin siirtyvän yhteiskunnan kannalta, mahdollistaen vaivattoman asioinnin.

  1. Auton hankinta

Nykyisin myös auton ostaminen rahoitetaan useimmiten lainalla, jonka ansiosta ei tarvitse etukäteen säästää auton hinnan verran rahaa sukanvarteen. Autolaina netin kautta haettuna säästää aikaa ja vaivaa, sekä parhaimmassa tapauksessa mahdollistaa myös auton ostamisen netistä.

Autolainan hakeminen on siis helpottunut valtavasti menneistä ajoista, ja nykyisin käytännössä jokaiselle työssäkäyvällä tai tarpeeksi suuret tulot omaavalla on mahdollisuus rahoittaa auton hankinta edullisen lainan avulla.

  1. Remontointi

Remontointia varten hankittujen kulutusluottojen määrä on kasvanut vuosien aikana huimasti. Omaan asuntoon, sekä myös vapaa-ajan asuntoihin, panostetaan jatkuvasti enemmän ja niiden varustelutaso nousee tuon tuostakin. Kulutusluotto on vakuudeton laina, joten sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Kulutusluottojen ja pikavippien korkoja kannattaa vertailla erilaisilla vertailusivustoilla, sillä niiden korot vaihtelevat huomattavasti. Parhaimmillaan internet onkin mahdollistanut edullisten lainojen vertailun helposti ja nopeasti kotisohvalta käsin.

  1. Huonekalujen ostaminen

Nykyisin on tavallista panostaa laadukkaisiin ja pitkäkestoisiin huonekaluihin. Laadukkaat huonekalut kuitenkin yleensä maksavat hyvin paljon, eikä niitä välttämättä saa ostettua edes säästössä olevilla rahasummilla. Tähän tarkoitukseen kulutusluotto sopii todella hyvin, sillä ostoinnostus saattaa iskeä esimerkiksi keskellä kauppareissua.

Kulutusluoton voikin siis hakea pelkillä pankkitunnuksilla, eikä vakuuksia tarvita. Tämän ansiosta kulutusluoton nostaminen onnistuu minuuteissa vaikkapa kännykällä, eikä tietokonetta, saatikka reissua pankkiin tarvita. Et siis joudu täyttämään erilaisia paperilomakkeita ja odottamaan lainan saantia. Pahimmassa tapauksessa hyvä tarjous saattaisi mennä ohitse ja unelmiensa huonekalut jäädä kauppaan.

  1. Matkustaminen

Kulutusluotto on matkustamisen suhteen ihan varteenotettava vaihtoehto luottokortille. Tottakai luottokorttia käyttämällä saat paremman turvan, mutta kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto sen paljon halvemman koron vuoksi.

Kulutusluotolla matkustettaessa kannattaa tarkistaa ehdot, jotka koskevat rahojen palauttamista tilanteessa, jossa matka perutaan. Tätä varten voi myös hakea erillisen vakuutuksen, jolloin hyödyt kulutusluoton edullisemmasta korosta.

  1. Lainojen yhdistäminen

Yksi suosituimmista lainoista on yhdistelylaina, jonka avulla korkeakorkoiset lainat yhdistellään ja saat pienemmän kuukausierän, sekä pienemmät korkokustannukset. Et tällöin myöskään maksa turhaan päällekkäisiä kuluja, kuten laskutuslisää ja tilinhoitopalkkiota.

Yhdistelylainan suosio perustuukin kustannusten alentamiseen ja tätä kautta talouden tasapainottamiseen. Säästyneillä rahoilla on varmasti muutakin käyttöä varsinkin näinä aikoina, jolloin kaikki kustannukset ovat nousemassa.

  1. Laina äkilliseen tarpeeseen

Äkillinen tarve lainalle voi tulla esimerkiksi tilanteessa, jossa auto tai suurempi kodinkone hajoaa. Myös tilanne, jossa on nopeasti muutettava uuteen asuntoon, esimerkiksi vesivahingon tai eron myötä, voi tuoda tarpeen lainalle.

Äkillistä tarvetta varten lainaa voi hakea netissä nopeasti, parhaimmillaan minuuteissa, joten se todella vastaa tarpeeseen yllä mainitun kaltaisen tilanteen tullessa eteen.

Yhteenveto

Lainan hakeminen netistä on yleistynyt vuosi vuodelta ja suurin osa lainoista haetaankin netin kautta. Internetin kautta on mahdollista hakea kaikenlaista lainaa alkaen ihan pienistä pikavipeistä suuriin asuntolainoihin. Netti helpottaakin ihmisten elämää tarjoten mahdollisuuden hakea lainaa paikasta ja ajasta riippumatta.

Enää ei siis tarvitse hakea lainaa menemällä pankkiin, vaan tarpeen tullen voit vaikka kesken ostosreissun hankkia lisää rahaa budjettiisi. Myös äkillisen tarpeen iskiessä, kuten hajonneen pesukoneen tai auton kohdalla, voit hoitaa kustannukset suoraan lainan avulla.

Kuluttajien tarpeet sekä tottumukset ovat moninaisia ja vaatimukset kasvavat jatkuvasti. Tämän vuoksi yritykset kilpailevat jatkuvasti kuluttajien huomiosta muokaten ja parantaen palveluitaan. Kuluttajat nauttivatkin nykyään paljon helpommasta netin kautta tapahtuvasta lainansaannista kuin vielä muuta vuosi sitten. 

Jätä kommentti