Mikä on RSS-syöte ja miten sitä käytetään

RSS-syötteen avulla voit pysyä ajan tasalla sinua kiinnostavien verkkosivustojen uudesta sisällöstä. Sivustojen omistajat voivat syndikoida sisältöään, ja lukijat voivat tilata sitä. Tässä blogikirjoituksessa käsitellään RSS-syötteiden olemusta, niiden käyttöä ja joitakin niiden tarjoamia etuja. Annamme myös ohjeet RSS-syötteen tilaamiseen eri selaimilla ja laitteilla.

Mikä on RSS ja mitkä ovat sen hyödyt?

RSS (Really Simple Syndication) on eräänlainen verkkosyöte, jonka avulla käyttäjät voivat pysyä ajan tasalla kiinnostavien verkkosivustojen uudesta sisällöstä. RSS-syötteet voivat päivittyä automaattisesti aina, kun uutta sisältöä julkaistaan, joten käyttäjien ei tarvitse jatkuvasti tarkistaa sivustoja uusien päivitysten varalta. Tämä tekee siitä tehokkaan tavan pysyä ajan tasallauusimmat uutiset, blogikirjoitukset ja muun sisällön suosikkisivustoiltasi.

Kätevyyden lisäksi RSS-syötteet tarjoavat muitakin etuja. Niiden avulla voit esimerkiksi säästää aikaa, sillä niiden avulla voit skannata nopeasti uutta sisältöä etsiessäsi sinua kiinnostavia kohteita. Niiden avulla voit myös seurata useiden verkkosivustojen sisältöä yhdellä kertaailman, että sinun tarvitsee käydä jokaisella sivustolla erikseen.

Miten käytän RSS-syötteitä?

RSS-syötteitä voi käyttää kahdella tavalla: verkkopohjaisen käyttöliittymän tai erityisen RSS-lukijan (eli aggregaattorin) kautta.

Verkkopohjaisten käyttöliittymien avulla voit tarkastella ja hallita RSS-tilauksiasi selaimellasi. Suosittuja selaimia ovat esimerkiksi Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge.

Erilliset RSS-lukijat ovat itsenäisiä sovelluksia, joiden avulla voit tarkastella ja hallita RSS-tilauksiasi yhdessä paikassa. Suosittuja RSS-lukijoita ovat esimerkiksi Feedly, Inoreader ja The Old Reader.

Ohjeet RSS-syötteiden tilaamiseen eri selaimilla ja laitteilla:

Google Chrome: Voit tilata RSS-syötteen Google Chromen avulla seuraavasti:

 • Avaa Google Chrome ja siirry verkkosivustolle, jonka haluat tilata.
 • Napsauta osoiterivillä olevaa RSS-kuvaketta (yleensä se on oranssi neliö, jossa on valkoinen teksti ”RSS”).
 • Näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista RSS-syötteistä. Valitse RSS-syöte, jonka haluat tilata, ja klikkaa ”Tilaa”.

Mozilla Firefox: Voit tilata RSS-syötteitä Mozilla Firefoxilla seuraavasti:

 • Avaa Mozilla Firefox ja siirry sivustolle, jonka haluat tilata.
 • Napsauta osoiterivillä olevaa RSS-kuvaketta (yleensä oranssi neliö, jossa on valkoinen teksti ”RSS”)Näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista RSS-syötteistä. Valitse RSS-syöte, jonka haluat tilata, ja napsauta ”Tilaa”.

Microsoft Edge: Voit tilata RSS-syötteitä Microsoft Edgellä seuraavasti:

 • Avaa Microsoft Edge ja siirry verkkosivustolle, jonka haluat tilata.
 • Napsauta osoitepalkin RSS-kuvaketta (yleensä oranssi neliö)Näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista RSS-syötteistä. Valitse RSS-syöte, jonka haluat tilata, ja napsauta ”Tilaa”.

iPhone ja iPad: Voit tilata RSS-syötteitä iPhonella tai iPadilla Apple News -sovelluksella seuraavasti:

 • Avaa Apple News -sovellus ja napauta näytön alareunassa olevaa kohtaa ”Seuraa uusia kanavia”.
 • Etsi sivusto, jonka haluat tilata ja napauta ”Seuraa”.

Android: Voit tilata RSS-syötteitä Androidilla seuraavasti:

 • Lataa ja asenna Google Play -sovelluskaupasta Pulse-sovellus.
 • Avaa Pulse-sovellus ja napauta ”Kirjaudu sisään”.
 • Kirjaudu sisään Google-, Facebook- tai Microsoft-tililläsi.
 • Napauta nyt oikeassa yläkulmassa olevaa plusmerkkiä.
 • Etsi sivusto, jonka haluat tilata ja napauta ”Tilaa”.

Jätä kommentti