Kuinka tehdä sähköpostimarkkinointia

Sähköpostimarkkinointi on yksi tehokkaimmista välineistä, joita pienet yritykset voivat käyttää asiakasuskollisuuden rakentamiseen ja myynnin lisäämiseen. Sähköpostimarkkinoinnin avulla sekä uudet että nykyiset asiakkaat voivat pysyä ajan tasalla suosikkimerkkiensä kanssa, mikä auttaa sinua säästämään painatuskustannuksissa. Et myöskään tarvitse valtavaa sähköpostilistaa saadaksesi sen toimimaan hyödyksesi; vaikka vain on muutama kymmenen tilaajaa, voit silti saada huomattavia tuloja. E-metricsin tutkimuksessa todettiin, että jokainen sähköpostimarkkinointiin käytetty 1 dollari tuottaa keskimäärin 44 dollarin tuoton – lähes 45 kertaa enemmän kuin mitä tyypillisesti saavutetaan painetun ja lähetysmainonnan avulla

Sähköpostimarkkinointi pähkinänkuoressa

Seuraavassa on muutamia ohjeita, joita kannattaa noudattaa, jos haluattehdä sähköpostimarkkinointia.

1- Tunne kohdeyleisösi

Sähköpostimarkkinointi on loistava tapa mainostaa tuotteita ja palveluita nykyisille asiakkaillesi, mutta muista, että ihmisten, jotka eivät jo tunne sinua ja luota sinuun, voi olla vaikea avata sähköpostia, jonka on lähettänyt heille tuntematon henkilö. Tärkeintä on luoda arvokasta sisältöä, joka kiinnostaa potentiaalisia asiakkaitasi.

2 – Luo avaamisen arvoinen sähköpostiviesti

Kehitä ensin sähköpostimarkkinointistrategia ja kehitä sitten tarttuva otsikkorivi, joka houkuttelee yleisösi avaamaan sähköpostin. Vältä isoja kirjaimia tai muita roskapostitusmenetelmiä (kuten ilmaisten pillereiden tarjoamista), jotta voit kiertää roskapostisuodattimet. Sisällytä selkeä kehotusryhtymään toimiin sähköpostin lopussa.

3 – Kirjoita hyvä otsikko

Sähköpostin otsikkorivillä on suuri merkitys siinä, että ihmiset avaavat sähköpostisi. Harkitse lyhyitä, ytimekkäitä rivejä, joissa on vahva toimintakutsu, joka antaa käsityksen siitä, mistä sähköpostissa on kyse. Esim: Esimerkiksi: ”Announcing our new springt-paitojen sarjan.”

4 – Lähetä säännöllisesti

Ihmiset ovat tottuneet saamaan sähköposteja yrityksiltä, joten he odottavat saavansa niitä säännöllisesti. Sen sijaan, että lähettäisit yhden sähköpostiviestin, jossa ilmoitat viimeisimmästä myynnistäsi, lähetä asiakkaille toinen sähköpostiviesti, jossa on mukana seuraavan myynnin päivämäärä. Käytä automaattista vastauspalvelua tai kehitä automaattinen järjestelmä, jokavoi lähettää sähköpostit puolestasi.

5 – Kerää sähköpostiosoitteet

Kerää verkkosivujesi avulla sähköpostiosoitteita kiinnostuneilta ihmisiltä. Laita kaikkien tuotesivujen alareunaan painike, joka pyytää asiakkaita liittymään postituslistallesi. Suunnittele kannustin niin, että he haluavat nimensä siihen, kuten ilmainen toimitus seuraavassa ostoksessa tai $20 alennusta seuraavasta vähintään 100 dollarin ostoksesta.

6 – Lähetä ensin teaser-sähköposti

Kerro asiakkaillesi, että heidät on laitettu postituslistallesi, ja anna heille esimakua siitä, mitä uutiskirjeessä on. Lähetä sitten varsinainen sähköpostiviesti, jossa on tarjouksia ja uutisia, jotka hyödyttävät heitä.

#7 – Personoi sähköpostit ainaSen sijaan, että lähetät sähköpostin, jossa lukee ”Hyvät asiakkaat”, personoi sähköposti. Tämä sisältää heidän nimensä kirjeen alussa ja lopussa. On tärkeää osoittaa asiakkaille, että välität heistä yksilöinä.

8 – Ole merkityksellinen

Kun valitset, kuinka usein lähetät sähköpostiviestejä, ota huomioon, että ihmiset ovat useamminlukevat sähköpostia mobiililaitteilla, joten saatat haluta lähettää niitä useammin kuin kerran viikossa. Muista, että ihmiset, jotka saavat liikaa sähköposteja, merkitsevät sinut todennäköisesti roskapostiksi, mutta se riippuu toimialastasi. Jos yrityksesi on esimerkiksi pieni ja suhteellisen tuntematon, jokainen sähköposti tuntuu liian usein lähetetyn sähköpostin sijaan liian usein lähetetyltävakiintuneelta yritykseltä.

9 – Ole reagoiva

Jotta sähköpostiviestisi olisivat tehokkaita, asiakkaiden on tiedettävä, että välität heidän mielipiteistään ja ehdotuksistaan. Vastaa (kohteliaasti) jokaisen asiakkaan sähköpostiviestiin ajoissa. Pidä heidät ajan tasalla siitä, mitä yrityksessäsi tapahtuu, ja anna heille syitä, miksi heidän pitäisi tehdä ostoksia kanssasi taijatkaa uskollisuuttaan.

10 – Muista: nämä ovat ihmisiä, joita tavoittelet

Jos asiakkaasi eivät tunne, että heitä kohdellaan kunnioittavasti, he vievät rahansa ja asiansa muualle. Tavoitteenasi on rakentaa molempia osapuolia hyödyttävä suhde, joka saa heidät ostamaan sinulta uudelleen ja suosittelemaan muita, jos tarvetta ilmenee.

Jätä kommentti