Internetin keksijä: Tim Berners-Leen tarina

Vuonna 1989 Tim Berners-Lee esitti Euroopan ydintutkimusjärjestön CERNin pomolleen ehdotuksen. Ehdotuksessa hän hahmotteli suunnitelman järjestelmästä, jonka avulla tutkijat voisivat jakaa tietoa helposti ja tehokkaasti. Järjestelmä tuli tunnetuksi nimellä World Wide Web. Berners-Leen keksintö mullisti tapamme kommunikoida, ja sillä on ollut suuri vaikutus maailmantalouteen. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme tarkemmin Tim Berners-Leen elämää ja hänen merkittävää panostaan nyky-yhteiskuntaan. Berners-Lee syntyi Lontoossa Englannissa vuonna 1955 ja oli aina kiinnostunut tietokoneista. Hän opetti itse ohjelmoimaan jo nuorena ja kiinnostui kovasti tietotekniikasta. Vuonna 1976 hän aloitti työt CERNissä, jossa hänellä oli keskeinen rooli World Wide Webin kehittämisessä.

World Wide Web

World Wide Web on järjestelmä, jonka avulla voimme käyttää tietoja Internetissä. Se koostuu teksti- ja kuvasivuista, jotka on linkitetty toisiinsa hyperlinkkien avulla. Kun napsautat hyperlinkkiä, se vie sinut toiselle verkkosivulle. World Wide Web on suunniteltu niin, että siinä on helppo navigoida ja että käyttäjät voivat selata sivustolta toiselle.

Vuonna 1993 Berners-Lee perusti World Wide WebinConsortium (W.W.W.C.), joka edistää World Wide Webin kehittämistä. Vuonna 2004 kuningatar Elisabet II teki hänet ritariksi tunnustuksena saavutuksistaan. Nykyään Berners-Lee on professori Massachusetts Institute of Technologyssä ja jatkaa työtä uusien web-teknologioiden kehittämiseksi.

World Wide Webin keksimisellä on ollut suuri vaikutus elämäämme. Sen ansiosta saamme tietoa nopeasti ja helposti ja se on mullistanut tapamme kommunikoida. Maailmantalous ei olisi sitä, mitä se on nykyään ilman Tim Berners-Leen keksintöä. Kiitos, Tim!

Jätä kommentti