Mitä on affiliate-markkinointi? Aloittelijan opas passiivisen tulon ansaitsemiseen

Kumppanuusmarkkinoinnista on tullut viime vuosina suosittu tapa ansaita passiivista tuloa. Mutta mitä affiliate-markkinointi on ja miten se toimii? Tässä aloittelijan oppaassa vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin! Keskustelemme myös affiliate-markkinoinnin eduista ja annamme vinkkejä alkuun pääsemiseksi. Jos siis olet valmis oppimaan lisää tästä jännittävästä tavasta ansaita rahaa, jatka lukemista!

Mitä affiliate-markkinointi on ja miten se toimii?

Kumppanuusmarkkinointi on eräänlainen suoritukseen perustuva markkinointitapa, jossa yritys palkitsee yhden tai useamman kumppanin jokaisesta kävijästä tai asiakkaasta, jonka kumppanin omat markkinointitoimet tuovat.

Alalla on kolme keskeistä toimijaa:

 1. affiliate-verkosto (joka sisältää tarjouksia, joista kumppani voi valita ja joka myös hoitaa maksut),
 2. julkaisija (tunnetaan myös nimellä ”kumppani”)
 3. asiakas

Markkinoiden monimutkaisuus on kasvanut niin, että ne edellyttävät monitoimijaista yhteistyötä kauppiaan, kehitystiimien ja julkaisijoiden välillä. Kolme alustatyyppiä ovat suosittelu-, vaikuttaja- ja kumppanuusalustat. Onnistuneen affiliate-markkinointikampanjan toteuttamiseksi yritysten on ymmärrettävä, miten se toimii ja minkälaiset strategiat ovat tehokkaimpia.

Affiliate-markkinoinnissa käytetään kahdenlaisia strategioita: pay-per-sale ja pay-per-click. Pay-per-sale-kumppanuusmarkkinoinnissa julkaisijat mainostavat kauppiaan tuotteita ja palveluita ja saavat vastineeksi myyntipalkkion (komission). Pay-per-click-kumppanuusmarkkinoinnissa taas julkaisijat mainostavat kauppiaan tuotetta mainoksella, joka johtaa kauppiaan verkkosivustolle. Jos myynti tapahtuu, julkaisija saa palkkion.

Kumppanuusmarkkinoinnin edut

Kumppanuusmarkkinoinnilla tarkoitetaan tekniikoita ja strategioita, joita käytetään myynnin ja tulojen kasvattamiseen molemmille kumppanuussuhteessa oleville yrityksille. Kumppanuuksia voidaan solmia erikokoisten yritysten, toimialojen tai maantieteellisten sijaintien välillä, ja ne tarjoavat monia etuja molemmille kumppaneille. Ehkä tärkein hyöty on mahdollisuus tavoittaa uusia asiakkaita, joita ei ehkä olisi voitu tavoittaa yksin. Lisäksi kumppanuus muiden yritysten kanssa antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää niiden olemassa olevaa yleisöä ja asiakaskuntaa ristikkäisten kampanjoiden, yhteisbrändätyn sisällön ja muiden mahdollisuuksien avulla. Tekemällä yhteistyötä muiden yritysten kanssa eri tavoin voit laajentaa tavoittavuuttasi tehokkaasti ja lisätä myyntiä kaikille osapuolille. Jos siis etsit tapaa kasvattaa tulostasi, harkitse kumppanimarkkinointia tehokkaana keinona saavuttaa tavoitteesi.

Vinkkejä affiliate-markkinoinnin aloittamiseen

Verkkomarkkinoinnin aloittaminen voi olla pelottavaa, varsinkin jos olet uusi affiliate-markkinoinnin alalla. Tehokkaisiin kampanjoihin liittyy paljon monimutkaisia tekniikoita ja strategioita, joten voi olla vaikea tietää, mistä edes aloittaa. Pienellä tutkimuksella ja fiksulla suunnittelulla on kuitenkin mahdollista päästä hyvään alkuun affiliate-markkinoinnin maailmassa. Tässä on vain muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua pääsemään alkuun:

 • Tee tutkimusta. Ennen kuin aloitat kumppanuusmarkkinointikampanjan, on tärkeää kerätä mahdollisimman paljon tietoa kohdemarkkinoistasi ja tuotteista tai palveluista, joita aiot myydä. Tähän kuuluu avainsanojen tutkiminen, kilpailijoiden tunnistaminen ja tehokkaiden markkinointistrategioiden oppiminen omalle kapealle alueellesi.
 • Aseta tavoitteet ja luo suunnitelma. Kun olet kerännyt perustiedot markkinoistasi, on aika asettaa kampanjallesi saavutettavissa olevat tavoitteet ja laatia toimintasuunnitelma näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Tähän voi kuulua onnistumisen mittaamiseen tarvittavien mittareiden määrittäminen ja sivustosi suorituskyvyn optimointiin tai konversioiden parantamiseen tarvittavien vaiheiden hahmottelu.
 • Aloita jo tänään! Monet lykkäävät verkkomarkkinointikampanjan aloittamista siihen asti, kunnes he ovat tehneet kaiken tutkimuksensa tai luoneet täydellisen strategian,

Parhaat tavat hankkia liikennettä affiliate-tarjouksiisi

Mutta miten itse asiassa hankit liikennettä affiliate-tarjouksiisi? Seuraavassa on muutamia tehokkaimpia menetelmiä:

 1. Maksullinen mainonta – tämä on luultavasti nopein tapa saada liikennettä kumppanuustarjouksiisi. Voit käyttää Google AdWordsia, Facebook-mainoksia tai mitä tahansa muuta maksullista mainontaa saadaksesi ihmiset klikkaamaan affiliate-linkkejäsi. Tämän menetelmän haittapuolena on, että se voi olla kallista, ja sinun on jatkuvasti seurattava kampanjoita varmistaaksesi, ettet käytä liikaa rahaa.
 2. Hakukoneoptimointi – Jos sinulla on verkkosivusto tai blogi, voit käyttää hakukoneoptimointia (SEO) sijoittua korkeammalle Google-listalla kumppanuustuotteisiisi liittyvillä avainsanoilla. Tämä auttaa sinua saamaan orgaanista liikennettä ihmisiltä, jotka etsivät tietoa internetistä. Tämän menetelmän haittapuolena on, että SEO:n oppiminen oikein vaatii aikaa ja vaivaa.
 3. Sosiaalinen media – toinen hyvä tapa saada liikennettä affiliate-tarjouksiisi on käyttää sosiaalisen median alustoja, kuten Twitteriä, Facebookia ja Instagramia. Jos postaat säännöllisesti ja tarjoat arvokasta sisältöä, ihmiset alkavat seurata sinua ja näkevät affiliate-linkkisi, kun jaat niitä. Tämän menetelmän haittapuolena on, että se vie aikaa ja vaivaa

Mitkä ovat rahakkaimmat affiliate nichet?

Lainat ja uhkapelit ovat kaksi kannattavinta affiliate-aluetta useista syistä. Ensinnäkin ne ovat kumpikin arvokkaita toimialoja, joilla asiakkaat ovat yleensä valmiita käyttämään paljon rahaa. Tämä tarkoittaa, että kumppanit voivat ansaita huomattavan provision jokaisesta myynnistä. Lisäksi lainat ja uhkapelit ovat molemmat aloja, joilla asiakkaiden elinikäinen arvo on suhteellisen korkea. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat, jotka ottavat lainaa tai pelaavat uhkapelejä verkossa, jatkavat todennäköisesti lainanottoa pitkään, mikä tuottaa affiliateille toistuvia provisiomaksuja. Lopuksi, nämä molemmat ovat kilpailukykyisiä toimialoja, joilla kumppanien on pystyttävä luomaan paljon liikennettä menestyäkseen. Se, että lainat ja uhkapelit ovat molemmat korkean liikenteen markkinarakoja, tekee niistä ihanteellisia kumppanimarkkinointiin.

Mita tarkoittaa EPC affiliate markkinoinnissa

EPC eli earnings per click on keskeinen mittari affiliate-markkinoinnissa. Sillä tarkoitetaan tulojen määrää, joka saadaan jokaisesta yksittäisestä affiliate-linkkiä koskevasta klikkauksesta. Tyypillisesti EPC:tä mitataan välityspalkkiona, jonka kumppani saa jokaisesta hänen linkkinsä kautta tehdystä myynnistä. Jos esimerkiksi ansaitset 2 euron provisiopalkkion myyntiä kohti ja keskimääräinen EPC on 10 euroa, voit arvioida, että 10 ihmisen on klikattava kumppanilinkkiäsi saadakseen yhden myynnin. Tämän vuoksi on tärkeää, että kumppanit seuraavat ja optimoivat EPC:nsä ajan mittaan, jotta he voivat kasvattaa liiketoimintaansa. Joitakin yleisiä strategioita EPC:n kasvattamiseksi ovat muun muassa kohdennettujen mainosten käyttäminen, jotka houkuttelevat arvokkaita asiakkaita, vahvojen toimintakutsujen käyttäminen aloitussivuilla ja seurantajärjestelmän optimointi, jotta voit seurata, mitkä tietyt avainsanat johtavat konversioihin. Kaiken kaikkiaan EPC:n ymmärtäminen ja hallitseminen on ratkaisevan tärkeää affiliate-markkinoijille, jotka haluavat menestyä tällä kilpaillulla alalla.

Suosituimmat affiliate verkostot

Kumppanuusmarkkinoinnissa on useita eri verkostoja, joista valita. Jokaisella verkostolla on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää valita tarpeisiisi parhaiten sopiva verkosto. Seuraavassa tarkastellaan joitakin suosituimpia kumppanuusverkostoja:

 • Adservice: Suomen suurimpia ja suosituimpia affiliate verkostoja. Hyvä valikoima lainapuolen ohjelmia.
 • Adtraction: Suomen suurimpia ja suosituimpia affiliate verkostoja. Lainat, muoti, urheilu ja paljon muuta.
 • Amazon Associates: Amazon on yksi maailman suurimmista vähittäiskauppiaista, joten ei ole yllättävää, että heidän kumppanuusohjelmansa on myös yksi suosituimmista. Amazon Associates -ohjelmaan on suhteellisen helppo liittyä, ja se tarjoaa laajan valikoiman tuotteita mainostettavaksi. Palkkiot ovat kuitenkin melko alhaiset ja maksut suoritetaan neljännesvuosittain.
 • Clickbank: Clickbank on yksi suurimmista kumppanuusverkostoista, jossa on yli 10 000 aktiivista kumppania. Ne tarjoavat laajan valikoiman digitaalisia tuotteita, kuten e-kirjoja, ohjelmistoja ja jäsensivustoja. Palkkiot vaihtelevat, mutta voivat olla jopa 75 %. Maksut suoritetaan kuukausittain shekillä tai suoralla talletuksella.
 • Commission Junction: Commission Junction on toinen suuri affiliate-verkosto, jossa on yli 2 000 kauppiaita ja yli 500 000 aktiivista affiliatea. Ne tarjoavat laajan valikoiman fyysisiä ja digitaalisia tuotteita, vaikka palkkiot ovat yleensä alhaisemmat kuin muissa verkostoissa. Maksut suoritetaan kuukausittain sekillä tai suoralla talletuksella.
 • ShareASale: ShareASale on pienempi affiliate-verkosto, jossa on noin 4000 kauppiasta ja 250 000 affiliatea. Se tarjoaa laajan valikoiman fyysisiä ja digitaalisia tuotteita, vaikka palkkiot ovat yleensä alhaisemmat kuin muissa verkostoissa. Maksut suoritetaan kuukausittain sekillä tai suoralla talletuksella.

Usein kysytyt kysymykset affiliate-markkinoinnista

Kuinka aloittaa affiliate markkinointi?

Aloittaaksesi affiliate-markkinoinnin, ensimmäinen askel on löytää ohjelma, joka sopii tarpeisiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi.

Kuinka menestyä affiliate markkinoinnissa?

Avain menestykseen affiliate-markkinoinnissa on tunnistaa kapea yleisö ja keksiä tapoja tavoittaa heidät asiaankuuluvilla tuotteilla ja sisällöllä

Voiko affiliate markkinoinnilla ansaita rahaa?

Lyhyt vastaus on kyllä – affiliate-markkinoinnilla voi ansaita rahaa. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, miten affiliate-markkinointi toimii, ennen kuin aloitat. Affiliate-markkinointi on tulospohjainen markkinointijärjestelmä, jossa yritykset maksavat affiliateille (markkinoijille) palkkioita asiakkaiden suosittelusta tai myynnin tuottamisesta.

Onko blogi tai verkkosivusto hyvä tapa tehdä affiliate markkinointia?

Kyllä, blogi tai verkkosivusto on loistava tapa tehdä affiliate-markkinointia. Luomalla informatiivista ja avainsanoja sisältävää sisältöä voit houkutella uskollisia lukijoita, jotka ovat kiinnostuneita sanomastasi. Lisäksi, jos lisäät hyvin sijoitettuja linkkejä suosittelemiisi tuotteisiin ja palveluihin, voit ansaita provisiota blogisi tai verkkosivustosi kautta tehdystä myynnistä.

Jätä kommentti