Suomi hiipui sähköisessä asioinnissa

Pohjoismaat dominoivat yhä kärkikymmenikköä vuosittaisessa tutkimuksessa, joka kartoittaa sähköisten palvelujen ja internetin käytön levinneisyyttä sekä sähköisen liiketoiminnan edellytyksiä kaikkiaan 65 eri maassa.

Suomi ja Norja menettivät kuitenkin asemiaan viimevuotisesta, kertoo Economist Intelligence Unitin julkaisema ja yhdessä IBM Konsultointipalvelut -yksikön kanssa laadittu "EIU e-readiness rankings 2005" -raportti.

Järjestyksessään kuudennen tutkimuksen tekijät kommentoivat raportissaan, että laajakaistaisten internet-yhteyksien nopea yleistyminen toimii monissa maissa katalyyttinä sähköisen asioinnin kehitykselle.

Tälle vuodelle hieman uudistetut arviointikriteerit suosivatkin pisteytyksessä niitä maita, joissa tietoliikenneinfrastruktuuri on moninainen ja kehittynyt. Yksin se ei kuitenkaan ole määrännyt tuloksia, sillä raaka teknologia edustaa vain neljännestä maiden saamasta arvosanasta, IBM pohjustaa tuloksia.

Tanska ykkönen

Tutkimustulosten mukaan Tanska on yhä maailman kehittynein sähköisen asioinnin valtio.

Myös kolmantena pysynyt Ruotsi, viimevuotiselta viidenneltä sijalta jaetulle kuutospaikalle hiipunut Suomi sekä Suomen edeltä nyt yhdeksänneksi pudonnut Norja ovat yhä internet-käytön ja kännykkälevinneisyyden mallimaita.

Julkisten sektorin panostuksista e-asiointiin tutkimus kiittää kuitenkin vain kahta ensin mainittua.

Tämänvuotisella listalla kärkkäimmin nousivat Sveitsi sekä Yhdysvallat, jossa taloudelliset panostukset tele- ja informaatioalan järjestelmiin sekä laajakaistayhteyksiin ovat parin heikomman vuoden jälkeen taas vahvassa kasvussa.

Sveitsin kiriä edesauttoivat myös julkisten wlan-pisteiden ripeä perustamistahti, syyskuun 2004 aluevaaleissa toteutettu virallinen internet-äänestys sekä maan asukkaiden hurja into ostaa tavaroita ja palveluja netin kautta, IBM hahmottaa.

Hongkong kiri Singaporen ohi

Hongkong ohitti Singaporen Kaukoidän ykkösmaana innovatiivisten mobiilipalvelujen yleistymisen sekä lainsäädäntöasioissa havaitun yleisen positiivisuuden ansiosta.

Euroopan itäosasta sekä uusista EU-maista tutkijat nostivat yhteenvedossaan esiin Viron (26.), Slovenian (27.) sekä Tsekin tasavallan (29.), joissa julkishallinnon palveluja on ansiokkaasti siirretty sähköisessä muodossa internetin kautta käytettäviksi.

- Tietoyhteiskuntaa kehitettäessä tavoitteet on asetettava pitkälle aikajänteelle, suunnittelun on noudatettava selkeää strategiaa ja investoinnit on osattava kohdistaa oikein. Mutta vasta viisaasti hallittu sekä julkisten että yksityisten hankkeiden aktiivinen ajaminen voi tuottaa tuloksia, jotka ovat mielekkäitä niin kansalaisten, liike-elämän kuin julkishallinnonkin kannalta, sanoo tutkimuksen suunnitteluun osallistuvan kansainvälisen IBM Institute for Business Value -asiantuntijaryhmän johtaja George Pohle.

Lähde: ITviikko

...Lisää tutkimustuloksia