Eniten käytettyihin www-palveluihin ei välttämättä olla tyytyväisimpiä

Taloustutkimuksen juuri valmistuneessa WWW-Feedback -tutkimuksessa selvitettiin sadan Suomen tunnetuimman www-palvelun (Verkkobrandien arvostus Suomessa 2002 -tutkimus) käyttöä sekä käyttäjien tyytyväisyyttä näihin palveluihin. Joukossa on vain muutama palvelu, jotka ovat sekä käytetyimpien palvelujen joukossa että kävijöiden tyytyväisyydellä mitaten huippuja. Näitä palveluja ovat Nordean ja Osuuspankin verkkopankit sekä hakupalvelu Google. MTV3:n www-palvelua on käyttänyt huomattava osa suomalaisista Internetin käyttäjistä, mutta tyytyväisyydessä MTV3 ei yllä lähellekään huippua. Sama kohtalo on Sonera Plazalla, jonka kävijätyytyväisyys jää sadan www-palvelun joukossa keskiarvon alapuolelle.

Tyytyväisyydessä kärkiviisikkoon mahtuvat kahden verkkopankin ja Googlen lisäksi Fonecta Finder sekä MikroBitti-lehden MBNet. Näillä kahdella www-palvelulla on oma uskollinen käyttäjäjoukkonsa, joka käy palvelussa usein.

Tärkeimpinä ominaisuuksina www-palveluissa pidetään sisältöä, ajantasaisuutta ja teknistä toimivuutta. Tietojen ajantasaisuus on erityisen tärkeää toimihenkilöille ja johtotason henkilöille, kun taas nuoret ja opiskelijat arvostavat muita vastaajia enemmän www-palvelun ulkonäköä.

Tiedonkeruu tehtiin puhelininformoituna kirjekyselynä Suomi Tänään -tutkimuksen yhteydessä. Tutkimuksen kohderyhmään kuuluvat 15 - 74 -vuotiaat suomalaiset. WWW-Feedback -osiossa vastaajia oli kaiken kaikkiaan 2 343. Tulokset on painotettu edustamaan suomalaisia Internetin käyttäjiä.

Lähde: Taloustutkimus Oy

...Lisää tutkimustuloksia