Suomalaisfirmojen verkkopalvelut parantuneet selvästi

Suomalaisten suuryritysten verkkopalvelut ovat kohentuneet vuodessa selvästi, selviää tutkimusyhtiö Ariesten vuotuisesta selvityksestä. Nokian verkkopalvelu palkittiin parhaana. Toisen palkinnon sai Finnair ja kolmas jaettiin Fortumin verkkopalvelulle.

"Tutkimus osoittaa, että suomalaisilla yrityksillä on parantamisen varaa verkkopalvelujen kehittämisessä. Edistystä viime vuodesta on kuitenkin tapahtunut selvästi. Tämän vuoden voittajan Nokian verkkopalvelu suoritti tutkimuksessa tarkastellun polun keskimäärin 1,1 sekunnissa, kun tavoiteajaksi oli määritelty 18 sekuntia", kertoo palvelujen vasteaikoja ja käyttöastetta selvittäneen BMC Softwaren Suomen toimitusjohtaja Björn Mattsson.

Parannusta viime vuoteen oli myös palvelun toimivuudessa. Kun viime vuonna 250 suurimman suomalaisyrityksen verkkopalvelu oli tarkasteluviikon ajan pois päältä keskimäärin 50 minuuttia, oli vastaava aika nyt enää 20 minuuttia.

Verkkopalveluita tarkasteltiin tutkimuksessa asiakkaan ja käyttäjän näkökulmasta. Tutkittavia osa-alueita olivat orientaatio, navigointi ja käytettävyys ja toisaalta palvelun suorituskyky.

"Asiakkaan tai käyttäjän vuorovaikutus on yksi sähköisen liiketoiminnan avainprosesseista. Verkkopalvelun kaikki yksittäiset osa-alueet voivat toimia, mutta jos kokonaisuus ei käyttäjän näkökulmasta toimi riittävän nopeasti, siirrytään helposti kilpailijan sivulle", Mattsson toteaa.

Lähde: ITviikko

...Lisää tutkimustuloksia