Suomalaiset arvostavat julkisten organisaatioiden verkkobrandeja

Seitsemästä suomalaisten Internetin käyttäjien eniten arvostamasta verkkobrandista viisi on julkisten organisaatioiden verkkopalveluja: Ilmatieteen laitos, YLE, työministeriö (mol.fi), VR ja kirjastojen hakupalvelu HelMet. Tulosten perusteella vaikuttaakin, että suomalaiset arvostavat netissä enemmän hyötyä kuin huvia.

Taloustutkimuksen tuoreen Verkkobrandien arvostus Suomessa 2003 –tutkimuksen mukaan kymmenen arvostetuimman verkkobrandin joukossa ovat edellä mainittujen lisäksi myös Google, joka on viimevuotiseen tapaan suomalaisten eniten arvostama verkkobrandi, Telkku.com, MBNet sekä Nordean ja Osuuspankin verkkopankit.

Vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna sijoitustaan verkkobrandien arvostuslistalla ovat parantaneet selvästi muun muassa pankki-/arvopaperisivusto eQonline, terveyspalvelut Verkkoklinikka.fi ja Tohtori.fi sekä tietotekniikkaan liittyvät sivustot Digitoday, Bulldog NetStore ja Muropaketti.

Verkkobrandien arvostus Suomessa –tutkimus tehtiin syyskuussa 2003 Internetin välityksellä. Vastaajina oli noin 2000 suomalaista Internetin käyttäjää.

20 arvostetuinta verkkobrandia ovat:

 1. google.fi
 2. telkku.com
 3. mol.fi
 4. ilmatieteenlaitos.fi
 5. vr.fi
 6. helmet.fi
 7. yle.fi
 8. Nordea Solo
 9. Osuuspankin verkkopankki
 10. mbnet.fi
 11. f-secure.fi
 12. ytv.fi
 13. tieh.fi
 14. Karttapaikka
 15. vero.fi
 16. foreca.fi
 17. koulukaverit.com
 18. Fonecta Finder
 19. finnkino.fi
 20. eqonline.fi

Lähde: Taloustutkimus Oy

...Lisää tutkimustuloksia