Rahapelien ja lippujen verkkokauppa kasvaa eniten

Rahapelien pelaaminen sekä pääsylippujen ja matkailupalvelujen ostaminen kasvavat eniten Internet-kaupassa, ilmenee Suomen Gallup Webin tuoreesta kartoituksesta. Kysely valmistui juhannukseksi.

Verkon rahapelureiden määrä on jo saavuttamassa ääniteostoksia tehneiden määrän, ja ainoastaan kirjojen ja vaatteiden nettiostajat pysyvät selvästi näitä edellä.

Matkailupalveluista niin lentolippuja verkosta ostaneiden kuin hotellivarauksia Internetin kautta tehneiden määrä on kaksinkertaistunut vuoden aikana.

Tunnetumpia kauppapaikkoja verkossa ovat suomalaisten silmissä perinteiset postimyyntiliikkeet Anttila, Ellos ja Hobby Hall. Myös Keltaisen Pörssin Huutokauppa kuulostaa tutulta.

Suomen Gallup Webin selvitti suomalaisten verkko-ostokokemuksia ja eri verkkokauppojen tunnettuutta kahden eri tutkimuksen avulla.

Verkkokauppojen tunnettuutta ja lähes 50 muuta verkko-ostamiseen liittyvää kysymystä selvitti juuri valmistunut Online Shopping -tutkimus, jonka vastaajat ovat netin suurkäyttäjiä.

Verkko-ostokokemuksia ja ostaneiden määriä tuoteryhmittäin selvitti koko väestöä edustavasta otantatutkimuksesta WebCommerce-tutkimus.

Molempien tutkimusten tuoreimmat tulokset valmistuivat ennen juhannusta. Edellisessä haastateltiin 880 vastaajaa verkon välityksellä. Jälkimmäinen oli valtakunnallinen puhelinkysely, johon oli yli 3 000 vastaajaa.

Lähde: ITviikko

...Lisää tutkimustuloksia