Internet haastaa radiomainonnan

Vaikka Internet on levinnyt laajalle yleisölle, yritykset eivät tiedä miten sitä käytetään tehokkaasti mainonnassa. Siksi yritykset ovat haluttomia pistämään rahaa Web-mainoksiin.

Mainontaan käytettiin vuonna 1998 Yhdysvalloissa kaikkiaan 200 miljardia dollaria, siitä Webin osuus on vain yksi prosentti. Suhde tulee muuttumaan, sillä Jupiter Communicationsin (JupiterResearch) mukaan (8/1999) vuonna 2003 Internet-mainontaan käytetään 11.5 miljardia dollaria, kun summa oli vuonna 1998 2.1 miljardia dollaria. Jupiterin arvion mukaan Internetistä tulee neljässä vuodessa neljänneksi suosituin mainosväline Yhdysvalloissa ja se ohittaa kaapelitelevision, aikakauslehdet ja keltaiset sivut ja kamppailee kolmannesta sijasta radion kanssa. Vain televisio ja sanomalehdet ovat edellä.

Jupiterin johtopäätökset on vedetty sillä perustella, että Internet-mainontaan sijoitetaan enemmän rahaa ja käyttäjämäärät ovat kasvussa. Tutkimuksen mukaan perinteisesti mainontaan avokätisesti käyttävät autoteollisuus ja kulutushyödykkeiden valmistajat ovat lämmenneet Internetille. Autonvalmistajien arvioidaan käyttävän 13 prosenttia mainosbudjetistaan Internetiin nykyisen 5 prosentin sijasta.

Lähde: JupiterResearch

...Lisää tutkimustuloksia