Reittiopas arvostettu verkkobrandi Suomessa

Suomalaisten eniten arvostamien verkkobrandien joukossa loistavat julkiset palvelut, verkkopankit ja liikennepalvelut. Liikennepalveluista YTV:n Reittiopas tutkittiin nyt ensimmäistä kertaa Taloustutkimuksen Verkkobrandien arvostus Suomessa 2004 -tutkimuksessa, ja se nousi suoraan Suomen toiseksi arvostetuimmaksi verkkobrandiksi.

Viihteen ja vapaa-ajan saralla muutama verkkobrandi pitää pintansa, mutta parinkymmenen arvostetuimman verkkobrandin joukkoon viihdebrandeja ei edelleenkään monta mahdu. Tutkimuksen mukaan arvostustaan ovat sen sijaan kasvattamassa monet verkossa toimivat välityspalvelut, joista voidaan hakea autoja, asuntoja tai työpaikkoja. Välityspalveluiden roolin voidaan markkinatutkija Lotta Nivarin mukaan odottaa muuttuvan edelleen merkittävämmäksi tiedonhaun siirtyessä kovaa vauhtia internetiin.

Nivarin mukaan avainsanoiksi netissä ovat muodostumassa yksinkertaisuus ja nopeus, samalla kun monimutkaisia ja vaikeasti hahmotettavia verkkopalveluita vierastetaan entistä enemmän. Arvostusta herättävät verkkopalvelut, jotka tarjoavat nopeasti ja helposti ratkaisun Internetin käyttäjän tarpeeseen. "Netin käyttäjät ovat tulleet entistä kärsimättömämmiksi, eivätkä enää jaksa surffailla pitkään linkkien kautta löytääkseen etsimänsä", toteaa Nivari. "Tässä oma vaikutuksensa lienee ollut myös Googlella, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on edelleen suomalaisten eniten arvostama verkkobrandi. Se on näyttänyt suomalaisille, kuinka helppoa Internetissä liikkuminen voi olla". Ajanvietepalveluista ainakin erilaiset pelaamiseen liittyvät verkkopalvelut ovat kasvattamassa kävijämääriään ja arvostustaan.

Verkkobrandien arvostus Suomessa 2004 -tutkimus tehtiin syyskuussa 2004 ja siihen osallistui noin 3000 suomalaista Internetin käyttäjää.

Lähde: Taloustutkimus Oy

...Lisää tutkimustuloksia