Verkkolehdet uutistenetsijöiden suosiossa USA:ssa

Newspaper Association of America:n (NAA) tutkimuksen (5/2002) mukaan sanomalehtien web-sivut ovat Internet-käyttäjien suosiossa paikallisten uutisten ja tiedon etsintään.

Noin 62 prosenttia tutkituista Internetin käyttäjistä kertoi etsivänsä paikallisia uutisia online-sanomalehdistä mielummin kuin muilta sivuilta tai kansallisilta yhtiöiltä kuten Yahoo:lta.

Tutkimustulosten mukaan, mitä pidempään henkilö on linjalla, sitä todennäköisemmin hän kirjautuu online-sanomalehden sivuille uutisten tai viihteen saamiseksi.

Yli 60 prosenttia online-sanomalehtien lukijoista on käyttänyt Internetiä vähintään neljä vuotta, kun taas tavallisilla Internet-käyttäjillä vastaava luku on 41 prosenttia.

Online-sanomalehtien lukijat käyttävät mielummin laajakaista-yhteyksiä kuin hitaampia yhteyksiä. Noin 37 prosentilla verkkolehtien lukijoista onkin nopea yhteys kotonaan ja 49 prosentilla se on työpaikalla.

Online-sanomalehtien lukijat ovat yleensä myöskin varakkaampia ja paremmin koulutettuja kuin tavalliset Internet-käyttäjät.

Noin 25 prosenttia online-lehtien lukijoista ilmoittaakin tuloikseen yli 100 000 USA:n dollaria vuodessa, kun vastaaviin tuloihin ylsi 17 prosenttia kaikista Internet-käyttäjistä.

Akateemisen koulutuksen saaneita oli online-lehtien lukijoista noin 51 prosenttia, kun taas vastaava luku kaikkien käyttäjien joukossa on 42 prosenttia.

Online-lehtien lukijat ovat myös ahnaita verkko-ostosten tekijöitä ja kuluttavatkin niihin rahaa enemmän kuin muut käyttäjät.

NAA huomasi, että kahdeksan kymmenestä verkkolehden lukijasta on tilannut tavaraa Internetistä viimeisen puolen vuoden aikana, kun tavallisista käyttäjistä tavaraa on tilannut vain neljä kymmenestä. Lähes puolet online-lehtien lukijoista on kuluttanut yli 500 dollaria verkko-ostoksiin viimeisen puolen vuoden aikana.

Verkkolehtien lukijat kääntyvät myös muita todennäköisemmin päivittäin Internetin puoleen lukeakseen koti- ja ulkomaan uutiset.

Lähde: Newspaper Association of America

...Lisää tutkimustuloksia