Nokia, Fazer ja Finnair parhaat bränditalot

Tutkimusyhtiö IROResearchin tekemän tutkimuksen mukaan markkinoinnin ammattilaisten mielestä Suomen paras bränditalo on Nokia. Seuraavaksi parhaimpina bränditaloina vastaajat pitivät Fazeria, Finnairia ja Stockmannia. Suomen parhaimpana brändijohtajana pidettiin Nokian toimitusjohtajaa Jorma Ollilaa. Vastaajien mielestä huonoimmin brändiään ovat hoitaneet TeliaSonera, Viking Line ja Huhtamäki.

Nokian brändin hoitamisesta vastaavan Tapio Hedmanin mukaan Nokian menestyksen salaisuus on kulttuuri, sillä yhtiön brändiä rakentavat ja kehittävät kaikki brändin kanssa työskentelevät nokialaiset. Esimerkiksi ideat voivat tulla miltä osastolta tahansa. Hedmanin mukaan Nokian tulee seuraavaksi kohdata johtavan brändin haasteet, kuten toiminnan mittakaavan hallinta. Haasteena on myös jalostaa tutkimustieto tuotteiksi.

Vastaajien mukaan hyvien bränditalojen ominaisuuksia on brändien pitkäjänteinen hallinta, markkinoinnin tavoitteellisuus sekä se, että yritys tuntee brändiensä arvon. Tutkimuksessa menestyneille yhtiöille on yhteistä pitkäjänteisyys ja brändin johdonmukainen rakentaminen. Stockmannin markkinointijohtaja Maaret Kuisma kertoo, että yhtiön arvoina ovat olleet luotettavuus, kansainvälisyys ja edelläkävijyys jo 1900-luvun alussa. Cloetta Fazerin brändissä arvostettiin tuotteita, laatua ja alabrändien vahvuutta. Brändijohtaja Thomas Pimenoff muistuttaa, että katse täytyy pitää tulevaisuudessa. Finnairin markkinointiryhmän johtajan Mika Perhon mukaan johdon tahtotila on tärkeintä brändinrakentamisessa. Haasteena on päivittää brändiä jatkuvasti.

Lähde: Esmerk Oy

...Lisää tutkimustuloksia