Suomalaiset oppaat internetissä

Opasmedian tieto-oppaat

Suomen Ensiapuopas

Ensiapu on ensiarvoisen tärkeä taito jokaiselle meistä ja hätätilanne saattaa osua kenen kohdalle tahansa. Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä toteutettu Ensiapuopas on helppokäyttöinen, jotta oikea tieto olisi tarvittaessa nopeasti saatavilla. Opas ohjeistaa selkeiden kuvien avulla yleisempien tapaturmien hoitoon ja hätäensiapuun.

Suomen Internetopas

Mistä Internet todellisuudessa rakentuu ja mitä on kryptaus? Suomen Internetopas tarjoaa yleistietoa sekä historiaa Internetin maailmasta kiinnostuneille. Jokaisen Internetin käyttäjän tulisi myös tuntea Netiketti — Internetin eettiset säännöt, jotta surffailu tiedon valtameressä olisi kaikille mukavaa ja harmitonta. Internetoppaan sanasto auttaa ymmärtämään Internetissä käytettävää termistöä.

Suomen Lakiopas

Lakiasioihin keskittynyt Suomen Lakiopas opastaa esimerkiksi perintöoikeuteen tai avioliittoon liittyvissä ongelmissa. Opas tarjoaa runsaasti alan asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä tuotettua lakitietoa helposti ymmärrettävässä muodossa. Lakiopas sisältää myös kätevät yleisimpiin lakiasioihin liittyvät asiakirjamallit, kuten kauppakirjat ja testamenttipohjat. Asiakirjamalleja saa tulostaa ja muokata.

Suomen TV-opas

Television ystävälle suunnattu TV-opas sisältää kahdenkymmenen eri kanavan ohjelmatiedot ja viikon elokuvaesittelyt. Ohjelmahaun avulla edellisviikon kiva sarja löytyy vaikka nimi olisikin hukassa. Oppaan asetuksissa voi käydä valitsemassa oppaalle mieleisensä, vaikkapa urheiluhenkisen ulkoasun.